ManpowerGroup

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Team Manpower»)
ManpowerGroup
Org.formBørsnotert selskap
Svensk orgnr.556348-1588
BransjeBemanning og rekruttering
Etablert1948
HovedkontorMilwaukee
LandUSA
Grunnlegger(e)Elmer Winter, Aaron Scheinfeld
Nettstedwww.manpowergroup.com (en)
www.manpowergroupusa.com (en)

ManpowerGroup, tidligere ManPower Inc., er et amerikansk bemanningsselskap med hovedkontor i Milwaukee i Wisconsin. Selskapet ble grunnlagt av Elmer Winter og Aaron Scheinfeld i 1948, ble kjøpt opp av det britiske selskapet Blue Arrow i 1987, men ble selvstendig igjen i 1991.

ManpowerGroup har 3900 kontorer i over 80 land. ManpowerGroup har 30 000 ansatte og formidler jobb til over 3,5 millioner vikarer hvert år. ManpowerGroup er således USAs største arbeidsgiver.[trenger referanse]

ManpowerGroups arbeidsmarkedsbarometer[rediger | rediger kilde]

ManpowerGroup gjennomfører Manpowers arbeidsmarkedsbarometer, som er en kvartalsvis undersøkelse som ser fremover, i det den spør arbeidsgivere om å forutsi bemanning i det kommende kvartal. Undersøkelsen er basert på intervjuer med nesten 65 500 offentlige og private arbeidsgivere i 41 land for å måle forventet arbeidsmarkedstrend hvert kvartal. Dette utvalget bidrar til at analyser kan utføres i spesielle sektorer og regioner og derved fremskaffe detaljert informasjon. Undersøkelsen har ingen paralleller i størrelser, omfang, levetid og fokusområde. De kvartalsvise rapportene kan leses på deres hjemmesider.

ManpowerGroup i Norge[rediger | rediger kilde]

I Norge er ManpowerGroup etablert med datterselskapet Manpower AS, grunnlagt i 1965 og 100% eid av Manpower Norway Holdings AS.

Manpower har siden 60-tallet formidlet jobb for hundretusener av mennesker både til vikariater og faste stillinger, i privat og offentlig sektor. Hver dag går mer enn 6 000 medarbeidere i forskjellige bransjer og fagområder på jobb for Manpower. Virksomheten i Norge genererer over 35 000 oppdrag årlig.

ManpowerGroup, gjennom Manpower, Experis, Jefferson Wells og Talent Solutions har kontorer i 25 byer og tettsteder og har 11 000 medarbeidere knyttet til virksomheten. ManpowerGroup i Norge har cirka 450 administrasjonsansatte.

ManpowerGroup har følgende heleide datterselskap i Norge:

  • Experis
  • Manpower
  • Jefferson Wells
  • Talent Solutions
  • Manpower Framnæs installasjon AS

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]