Tea Time

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Litteraturhuset i Oslo, lokalet hvor det siste teselskapet i kampanjen ble avholdt.

Tea Time er en kampanje som ble lansert av Antirasistisk Senter den 8.mars 2011. Kampanjen gikk ut på at norske muslimer skulle invitere ikke-muslimer hjem til seg for at de kunne bli bedre kjent med hverandres kulturer.

I utgangspunktet var det tenkt at kampanjen bare skulle vare i én uke i mars 2011. Pågangen ble derimot større enn forventet og dabbet heller ikke av. Etter terrorangrepene i Norge den 22. juli 2011 var det voldsom stor pågang av personer og familier som ønsket å delta i et teselskap. Interessen kom fra alle lag av folk, og både unge familier og eldre mennesker ønsket å delta. Det ble helt klart arrangert flest teselskaper i Osloregionen, men også i Stavanger og Kristiansand var det svært stor pågang.

I juni 2013 ble det arrangert et teselskap på Litteraturhuset i Oslo hvor blant annet Kronprins Haakon var gjest. Dette arrangementet markerte slutten på kampanjen. Det ble i løpet av denne perioden arrangert over 3500 teselskaper i private hjem, samt mange større offentlige teselskaper som det i Litteraturhuset. I mars 2011 deltok også Dronning Sonja og Kronprinsesse Mette-Marit i et teselskap hjemme hos familien Adampour på Grünerløkka.

Antirasistisk Senter opprettet kampanjen med et ønske om at nordmenn skulle få et bredere bilde av norske muslimer enn det som ellers får plass i mediene. Gjennom teselskapene kunne man fortelle, lytte til hverandre, dele egne erfaringer og verdier for å på denne måten bryte ned fordommer og fremmedfrykt. Bakgrunnen for initiativet er det at statistikk viser at de fleste etniske nordmenn ikke har venner og bekjente i minoritetsmiljøene. Etniske nordmenn som derimot kjenner personer fra disse miljøene har mindre fordommer.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

  • Flere drikker te hos muslimer, NRK