Tania Mazarsky

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Tania Mazarsky
FødtТатьяна Мазарская
8. sep. 1976[1]Rediger på Wikidata (47 år)
Sovjetunionen[1]
BeskjeftigelsePolitiker Rediger på Wikidata
Embete
  • Knesset-medlem (24th Knesset, 2021–2022)
  • Knesset-medlem (25. Knesset, 2022–) Rediger på Wikidata
Utdannet vedUniversitetet i Haifa[1]
PartiYesh Atid[1]
NasjonalitetIsrael

Tania Mazarsky (født 8. september 1976) er en israelsk politiker. Hun representerer partiet Yesh Atid i Knesset.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Etter å ha fullført skolegang i Bryansk i Sovjetunionen, innvandret Mazarsky til Israel i en alder av 17 år gjennom Young Aliyah-programmet. Hun tok deretter utdannelse ved Universitetet i Haifa.

Fra 2003 til 2012 jobbet Mazarsky som prosjektkoordinator og gruppeleder ved Institute for Jewish Zionist Education (MELITZ). Hun arbeidet også som koordinator for Jewish Agency for Israel. I flere år underviste Mazarsky i jødisk historie ved Institute for Jewish Studies.

Fra 2012 til 2018 var hun direktør for to medisinske sentre i Karmiel. Hun mottok utmerkelser for profesjonalitet og god ledelse innen samfunnshelsetjenesten. Som direktør for de medisinske sentrene presenterte Mazarsky det israelske helsesystemet for potensielle innvandrere i utlandet og løste samtidig en rekke sosiale problemer til fordel for de svakere befolkningsgruppene. Hun hjalp nye innvandrere med å finne arbeid i Israel, og etablerte og ledet grupper av frivillige som støtter Holocaust-overlevende og eldre mennesker i Karmiel.

I 2016 kåret avisen Yedioth Ahronoth Mazarsky til en av de 50 mest innflytelsesrike israelske offentlige aktivistene.

Hun ble nominert på 18. plass på Yesh Atid sin kandidatliste foran parlamentsvalget i 2021. Selv om partiet bare fikk 17 plasser, ble hun utnevnt som representant i Knesset 15. juni 2021 som erstatning for Yoel Razvozov,[2] etter at han ble utnevnt til kabinettet og trakk seg fra Knesset i henhold til Den norske loven.[3]

Referanser[rediger | rediger kilde]