Diskusjon:Maria Magdalena

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Identifikasjoner[rediger kilde]

"I ettertid er Maria uten god grunn identifisert med synderinnen i Lukas 7,37", og kanskje ikke bare som synderinne - synde gjør vi vel alle - men identifisert som prosituert? --Finn Bjørklid 27. sep 2005 kl.00:59 (UTC)

Det er jo et poeng som hører med i artikkelen, skulle jeg tro, ettersom det har fått så mye oppmerksomhet. – Hattrem 27. sep 2005 kl.15:04 (UTC)
Selv om man nå jevnt over har gått bort fra den identifikasjonen (jeg skrev inn noe om det tidligere i dag), er den også interessant å nevne fordi svært mange har sett Mel Gibsons The Passion of the Christ, hvor de forskjellige Mariaene blir blandet sammen. Cnyborg 27. sep 2005 kl.20:39 (UTC)

Apropos identifikasjon av Maria Magdalena: (sitat av i dag) "Mange mener også at Maria Magdalena en gang har vært konen til Jesus. Kirken har alltid fryktet Maria Magdalena, derfor omtales hun som en prostituert. Kirken har alltid prøvd å holde henne skjult." Siden når begynte "mange" å mene dette? Dette er da ikke mer enn en teori framlagt i DaVinci-koden og Hellig blod, hellig gral? Det blir litt feil å ha det i innledningen, ihvertfall så bastant og uten kildehenv. mener nå jeg :) Jeg sletter det ikke nå, men modererer ordbruken litt.

Ja, når det gjelder hva "mange" mener, kan man jo like godt vise til at "mange" har ment at Jorden er flat...men i norrøn tid fikk forestillingen om Magdalena som konen til Jesus faktisk innpass i Den islandske homilieboken. Vennlig hilsen --Kvent 27. jun 2011 kl. 16:33 (CEST)

Hun var utvilsomt kona til Jesus fra Nasaret Dette usignerte innlegget ble skrevet av ‎46.9.240.119 (diskusjon · bidrag) 25. des 2012 kl. 16:56 (CET) (Husk å signere dine innlegg!)

Sankt Maria?[rediger kilde]

Er det riktig å omtale Maria Magdalena som "St. Maria Magdalena" i et leksikon? Maria Magdalena er en helgen innenfor katolisismen, men ikke innenfor protestantismen og andre kristne retninger som ikke holder seg med helgener, for ikke å snakke om ikke-kristne og ateister som bare anser henne som en historisk person blant mange. Man kan godt ta med at katolikkene anser henne som en helgen, men jeg synes ikke hun bør omtales som St. Maria, like lite som Simon Peter bør omtales som Sankt Peter. (Usignert av 129.177.41.195)

En del av kunsthistorien handler om ikonografi og en er da også opptatt av å identifisere personer i forskjellige fremstillinger og finne tekster som er knyttet til dem. Jeg syns det er bra om disse opplysningene også finnes i Wikipedia. I den forbindelse vil det være relevant å bruke St. Maria Magdalena. --Nina 1. des 2005 kl.15:32 (UTC)
Jeg synes ikke det er nødvendig å ha noe "St.", "Sankt" eller annet foran navnet i artikkelen, tilsvarende konvensjonene for artikkelnavn som jeg i sin tid forfattet. I infoboksen er det noe annet, fordi den er spesifikt rettet mot helgeninformasjonen. Når det gjelder nettopp Maria Magdalena synes jeg det kunsthistoriske argumentet er meget tynt, fordi hun ytterst sjelden blir omtalt som St. Maria Magdalena i katolsk, ortodoks eller anglikansk sammenheng; hun omtales nesten alltid enten bare som Maria Magdalena eller ved sitt tilnavn (ikke så vanlig på norsk, men på engelsk er The Magdalene vanlig, likeså La Maddalena på italiensk osv.). Vil man presisere at hun er hellig brukes vanligvis heller "Den hellige…", slik det er i infoboksen. Cnyborg 1. des 2005 kl.23:11 (UTC)
Jeg er enig i at det ikke passer stilen og fjerner tittelen uten videre seremoni. Når det er sagt, ser jeg ingen innvendinger mot at formuleringer som f.eks. «st. Maria» kan brukes andre steder i artikkelen. – Hattrem 2. des 2005 kl.02:55 (UTC)
Jeg er helt enig i at St. ikke bør stå i tittelen på artikkelen. Svaret over var på dette spørsmålet: Er det riktig å omtale Maria Magdalena som "St. Maria Magdalena" i et leksikon? --Nina 2. des 2005 kl.08:57 (UTC)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Maria Magdalena. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 14. jul. 2017 kl. 01:10 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Maria Magdalena. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 23. jul. 2017 kl. 05:38 (CEST)[svar]

Siteringsfeil[rediger kilde]

Referanseseksjonen her er full av feilmerkinger. Kronny (diskusjon) 8. apr. 2022 kl. 18:46 (CEST)[svar]

Fikset. Bruker:Orland hadde slettet en rekke navngitte referanser uten å se at de var blitt brukt senere. BFG (diskusjon) 8. apr. 2022 kl. 19:02 (CEST)[svar]