System under test

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Et system under test[1][2] er et system som testes hvorvidt det fungerer korrekt. Ifølge International Software Testing Qualifications Board (ISTQB) er det testobjektet.[3][4][5][6]

Fra et enhetstestingsperspektiv representerer systemet under test alle klasser i en test som ikke er forhåndsdefinerte kodesnutter som stubber (stubs) eller til og med utkastmodeller (mocks). Hver av disse kan ha sin egen konfigurasjon (et navn og en versjon), hvilket gjør det skalerbart for en rekke tester å bli mer og mer presise, avhengig av mengden av kvalitet til systemet i test.

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Hans Schaefer. «Systematisk testing av software - En kort oversikt over et vanskelig fagfelt» (PDF). «Testrapporten skrives typisk av testlederen. Den skal være en kort oppsummering. Det viktigste er en beskrivelse av risikoen som er funnet med systemet under test, som munner ut i en anbefaling til prosjektledelsen om produktet bør frigis eller ikke.» 
  2. ^ «ISTQB Glossary - Driver / Testdriver». «En programvarekomponent eller et testverktøy som erstatter en komponent som styrer og/eller kaller opp en komponent eller et system under test.» 
  3. ^ «ISTQB Glossary | ISTQB Glossary». «Testobjekt: Komponenten eller systemet som er gjenstand for testing» 
  4. ^ «ISTQB Glossary». Besøkt 5. februar 2018. 
  5. ^ «Don't Stub the System Under Test». Besøkt 5. februar 2018. 
  6. ^ «SUT (system under test)». Besøkt 24. februar 2021. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]