Sverdsang

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Sword Song
Forfatter(e)Bernard Cornwell
SpråkEngelsk
SjangerHistorisk roman
UtgittSeptember 2007
ForlagHarperCollins
OCLC123796905
ISBN 978-0-00-721971-1

Sword Song er den fjerde romanen i bestselgerserien Sword Stories skrevet av historieromanforfatteren Bernard Cornwell.

Protagnoisten Uthred holder skjebnen til Wessex i sitt sverd igjen og boken følger Alfreds bestrebelser med å beskytte Wessex og forene England.

Boken ble utgitt 3. september 2007.

Handling[rediger | rediger kilde]

Uthred er fremdeles fanget av sin ed til Alfred. Hans gamle «venn» Haesten har imidlertid sendt ham en beskjed om at den døde har en beskjed til Uthred. Skeptisk går Uhred for å konsultere sin budbringer som ligger i graven, som forteller at han vil bli konge av Mercia.

Slitt mellom sin ed til en konge som han misliker og skjebnen som forteller at han vil bli konge, gir han tillatelse til Haesten om å introdusere sine norrøne allierte Sigefrid og hans bror Erik.

Det er kun når en prest skal til å bli korfestet at skjebnen tar en annen vending. Uthred gjenkjenner sin gamle våpenkamerat, waliseren Father Pyrlig.

Etter å ha lurt Sigefrid til å kjempe mot presten, som selv er en fryktsom fighter, forlater Uthred og Pyrlig dem. Uthred lover å vende tilbake.

Han vet imidlertid at hans ed holder ham og blir tilkalt av Alfred for å ta tilbake London for Earl Aethelred of Mercia fra Sigefrid og de med ham som har samlet seg som en horde og som ønsker å samle soldater og angripe Wessex.

Gjennom forstillelse virker Uthreds angrep fra sjøen og Londons forsvarere blir fanget i det åpne idet de forserer frem for å konfrontere Aethelreds større angripende armé.

Fastkilt mellom det som var deres trygge tilfluktssted i London, med sakserne foran dem og Uthreds styrker bak, blir de nørrøne beseiret.

Et særskilt grusomt slag blir forårsaket av Osferth (sønnen til Alfred) som hopper ned fra (wall) oppå Sigefrid og skader ham på en slik måte at han blir forkrøplet.