Sven-Erik Magnusson

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Sven-Erik Magnusson
Sven-Erik Magnusson 2016.jpg
FødtKnut Sven Erik Magnusson
13. oktober 1942
Säffle
Død22. mars 2017 (74 år)
Karlstad
Barn Oscar Magnusson
Beskjeftigelse Musiker, sanger, filmmusikkomponist, filmskuespiller, gitarist
NasjonalitetSverige
Medlem avSven-Ingvars

Knut Sven-Erik Magnusson (født 13. oktober 1942 i Slottsbron i Ed i Värmlands län i Sverige, død 22. mars 2017[1][2] i Västerstrands distrikt i Karlstad) var en svensk sanger, gitarist, klarinettist og saksofonist i dansebandet Sven-Ingvars.

Biografi[rediger | rediger kilde]

På skolen spilte han blokkfløyte og klarinett. Magnussons første idol var Benny Goodman.[3] Sven Svärd og Ingvar Karlsson vervet ham til en spillejobb på en SSU-dans i 1956, og sammen dannet de Sven-Ingvars. Utover sine 60 år som sanger i Sven-Ingvars fremtrådte[klargjør] Magnusson i flere andre konstellasjoner. Sønnen Oscar Magnusson skulle gå i sin fars fotspor med å spille og skrive musikk. På samlealbumet Livet är nu (2005) er en av låtene, «Det liv du lever nu», skrevet av Oscar Magnusson.

Sven-Erik Magnusson sang viser med gitaristen Christer Magnusson, spilte på klubber med gruppen The Few, som senere ble Black-Ingvars, og turnerte med Lasse Holm under Diggiloo-turnén. Tidlig i 1990-årene sang han i gruppen Supertrion med Sten Nilsson og Christer Sjögren. I 1979 gav han ut soloalbumet Jag har vandrat mina stigar.

Han var gift med Eva Magnusson, født 1954, og de fikk to barn.

Referanser[rediger | rediger kilde]