Sven-Erik Magnusson

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Sven-Erik Magnusson
Sven-Erik Magnusson 2016.jpg
FødtKnut Sven Erik Magnusson
13. oktober 1942
Säffle
Død22. mars 2017 (74 år)
Karlstad
Barn Oscar Magnusson
Beskjeftigelse Musiker, sanger, filmmusikkomponist, filmskuespiller, gitarist
Nasjonalitet Sverige
Medlem av Sven-Ingvars (19562017)

Knut Sven-Erik Magnusson (født 13. oktober 1942 i Slottsbron i Ed i Värmlands län i Sverige, død 22. mars 2017[1][2] i Västerstrands distrikt i Karlstad) var en svensk sanger, gitarist, klarinettist og saksofonist i dansebandet Sven-Ingvars.

Biografi[rediger | rediger kilde]

På skolen spilte han blokkfløyte og klarinett. Magnussons første idol var Benny Goodman.[3] Sven Svärd og Ingvar Karlsson vervet ham til en spillejobb på en SSU-dans i 1956, og sammen dannet de Sven-Ingvars. Utover sine 60 år som sanger i Sven-Ingvars fremtrådte[klargjør] Magnusson i flere andre konstellasjoner. Sønnen Oscar Magnusson skulle gå i sin fars fotspor med å spille og skrive musikk. På samlealbumet Livet är nu (2005) er en av låtene, «Det liv du lever nu», skrevet av Oscar Magnusson.

Sven-Erik Magnusson sang viser med gitaristen Christer Magnusson, spilte på klubber med gruppen The Few, som senere ble Black-Ingvars, og turnerte med Lasse Holm under Diggiloo-turnén. Tidlig i 1990-årene sang han i gruppen Supertrion med Sten Nilsson og Christer Sjögren. I 1979 gav han ut soloalbumet Jag har vandrat mina stigar.

Han var gift med Eva Magnusson, født 1954, og de fikk to barn.

Referanser[rediger | rediger kilde]