Svarte sekunder (bok)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
For TV-serien basert på denne boka, se Sejer - svarte sekunder.

Svarte sekunder er en krimbok av den norske forfatterinnen Karin Fossum. Boka ble første gang utgitt i 2002 og har siden kommet i flere nye opplag. Boka ble godt mottatt av både lesere og anmeldere.[1]

Handling[rediger | rediger kilde]

Helga Joners lille datter, Ida, skal bare ut en tur i kiosken for å kjøpe et blad og noe tyggis. Hun kommer aldri tilbake. Det blir en lang og vanskelig oppklaring for Sejer. Her fins det tilsynelatende ikke noe motiv, ingen logiske forklaringer. Samme kveld som Ida forsvant, kom fetteren hennes, Tomme, hjem veldig sent og hadde bulket bilen. Han oppfører seg veldig rart, er preget av det som har skjedd og er mye sammen med Willy – en kar som har vært innblandet i biltyverier og driver med narkotika.

Den mentalt tilbakestående Emil Johannes oppfører seg så rart at moren hans blir alvorlig redd for at noe har hendt. Han vil ikke slippe henne inn når hun banker på, og da hun endelig kommer seg inn i huset hans, lukter det forferdelig der.

Omsider blir Ida funnet nedfrosset, innpakket i en dyne på Lysjordet. Eneste sporet etterforskerne nå har er en rød fjær og nattkjolen Ida var iført.

Til brevvennen sin skrev Ida at hun kjenner noen som har en fugl. Moren har aldri hørt om denne fuglen. Den røde fjæren Konrad Sejer og Jacob Skarre finner i esken hennes blir et viktig spor. Skarre har også funnet frem til butikken som solgte den pene nattkjolen som Ida ble funnet i. Butikkekspeditøren klarer å gi en meget detaljert beskrivelse av personen som kjøpte nattkjolen.

Sejer og Skarre drar hjem til Elsa Mork, moren til Emil, fordi tegningen ligner veldig på henne. Hun nekter for å ha sett nattkjolen. Sejer prøver å lokke frem informasjon, men er redd for å skremme henne.

Referanser[rediger | rediger kilde]