Suzzy Roche

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Suzzy Roche
Født29. september 1956 (62 år)
New Jersey
Ektefelle Loudon Wainwright III
Søsken Terre Roche, Margaret Roche
Barn Lucy Wainwright Roche
Beskjeftigelse
6 oppføringer
Sanger, låtskriver, musikalsk fortolker, skuespiller, performancekunstner, skribent
Nasjonalitet USA
Aktive år
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Suzzy Roche (født 29. september 1956 i New York[1], vokste opp i Park Ridge i New Jersey) er best kjent for sitt arbeid med den kvinnelige vokalgruppen The Roches sammen med sine søstre Maggie og Terre.[2] Suzzy er den yngste av de tre, og ble ikke en del av framføringen før i 1979. Hun er datter av læreren John og reklametekstforfatteren Jude Roche.

The Roches[rediger | rediger kilde]

Maggie og Terre Roche begynte å opptre profesjonelt mens de var i tenårene, og de sang med Paul Simon på hans There Goes Rhymin' Simon og de spilte inn et album som duo, Seductive Reasoning, i 1975. De dannet vokalgruppa the Roches sammen med søsteren Suzzy en gang i 1976 og innspilte gruppas debutalbum, The Roches, i 1979. Til sammen har de tre søstrene gjort et titalls album, men har også fulgt selvstendige karrierer hver for seg.

Allsidig kunstner[rediger | rediger kilde]

I tillegg til å synge er hun også skuespiller og har deltatt blant annet i filmen Soup For One (1982) og komedien Crossing Delancey (1988). Roche har også spilt sammen med sine søsken (some spiller seg selv) i komedien A Weekend in the Country (1996). Hun har utgitt ulike litterære tekster, blant annet en novelle, «Love», i antologien Carved in Rock: Short Stories By Musicians (red. Greg Kihn), Thunder’s Mouth Press (2003). Hun har også skrevet filmmusikk for et antall filmer, og med en universitetsgrad som skuespiller fra State University of New York har hun også skrevet og deltatt i rekke teateroppsetninger.

Roche er også et aktivt assosiert medlem av teatergruppen The Wooster Group og har opptrådt i et antall av gruppens produksjoner foruten også komponert musikk for gruppens opptredener. Hun var kortvarig et medlem av Four Bitchin' Babes, en satirisk kvinnelig vokalgruppe med roterende deltagelser, og synger på deres album Some Assembly Required.

Hun har en datter, Lucy Wainwright Roche, med sangeren og låtskriveren Loudon Wainwright III. Lucys halvsøsken Rufus Wainwright og Martha Wainwright har også hevdet seg som musikere, noe også Lucy har begynt å gjøre.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Sammen med The Roches har hun utgitt et titalls musikkalbum, men har sammen med søsteren Maggie Roche utgitt to album:

  • Zero Church, Red House Records (2002)
  • Why The Long Face, Red House Records (2004)

Alene har hun utgitt følgende:

  • Holy Smokes, Red House Records (1997)
  • Songs From An Unmarried Housewife and Mother, Greenwich Village, USA, Red House Records (1999). Albumet var inspirert av hennes nye rolle etter at hun fødte datteren Lucy. Loudon Wainwright III og Lucy Wainwright Roche sang begge harmonier på albumet.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ I motsetningen til sine søstre oppgir ikke Suzzy Roche sin fødselsdato på deres nettsider, jfr. Roches: The Biography, men Ansers.com: Artist: Suzzy Roche oppgir hennes fødselsdato.
  2. ^ Cocks, Jay: «Valentines from the Danger Zone», Time (magazine), 7. mai 1979

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]