Streetlight

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Streetlight er en veldedig organisasjon stiftet i desember 2004 av Erlend Johannesen[1][2] i Trondheim. Målet er at unge mennesker fra Norge kan hjelpe barn og unge i TaclobanFilippinene til et bedre liv.

Streetlights prosjekter omhandler et inntakssenter for gatebarn hvor det i dag bor 30 barn, et studiesenter for 90 barn som gir gratis tilgang til utdanning og nødvendige skolematerialer. Streetlight har også startet en miniklinikk som gir gratis og nødvendig helsehjelp til de fattigste. I tillegg drives tillitsbyggende gatebaserte program i slumområdene.

Alle i Streetlight Norge jobber frivillig, og får derfor ikke lønn. Dette gjør at tilnærmet 100 prosent av de midlene som kommer inn går rett til hjelpearbeidet. Hovedorganisasjonen Streetlight Norge ledes av Erlend Johannesen. I styret sitter også Liv Anette Strand, Ragnhild Frengen, Robert Hoven, Isabell Lykke og Sidsel Bjørnseth.

Arbeidet i Streetlight drives for midler som kommer inn i form av gaver og bidrag. I månedene etter tyfonen Haiyan i 2013 mottok stiftelsen over 8 mill. NOK, som bl.a. planlegges brukt på et nytt barnehjem[3].

Streetlight er blant annet støttet av Gatelys, en «frivillighetsorganisasjon spesielt for, men frittstående fra, Streetlight»[4]. Gatelys har arrangert vedledige konserter med bl.a. Heidi Gjermundsen Broch og Paul Ottar Haga til inntekt for barnehjemmet.[5]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]