Strandberg gitar

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Strandberg gitarer er en produsent av elektriske gitarer og bassgitarer. Det er gitarer med spesielt fokus på komfort og ergonomisk utforming. Så langt er det utviklet 6, 7 og 8 strengers gitarer, samt 4 og 5 strengers bassgitarer. Firmaet er basert i Uppsala, Sverige og lager instrumentene for hånd og med CNC-teknologi der presisjon er nødvendig. Idé og konsept bak Strandberg Gitarer er utviklet av den svenske Ola Strandberg. Hans interesse for gitarer og gitarspill skriver seg tilbake til 1980-tallet.[1] Strandberg gitarer startet som et hobbyprosjekt i 2007. Man forsøkte utvikle å designløsninger som på best mulig måte ivaretok ergonomi og komfort for den som spilte. Prosjektet ble startet av Ola Strandberg som en hobby ved siden av vanlig jobb. Dette ble i oppstarten kalt «Ergonomic Guitar System» eller «EGS»[2][3]. Den første EGS-gitaren ble bygd i 2009, og vant da prisen «Månedens gitar» i Project Guitar Forum for desember 2009[4].

Våren 2010 ble det bygd ytterligere tre prototype gitarer (nr. 2 - # 4) for å vise frem mulighetene til det Ergonomiske gitarsystemet. Den første faktiske bestilling på en gitar (nr. 5) ble gjort senere i 2010 av Chris Letchford fra Scale the Summit[2].

Fra starten hadde prosjektet kjørt under navnet «Strandberg Guitarworks». I september 2011 ble nettstedet strandbergguitars.com lansert separat fra nettstedet Strandberg Guitarworks. På denne tiden ble også enkeltmannsforetaket «Strandberg Guitarworks» omformet til aksjeselskapet «Strandberg Guitars AB»,

I løpet av 2012 satte man i gang en begrenset serieproduksjon av gitarene Boden 7 og Boden 8. Man leverte også patentsøknad på en spesiell utforming av gitarhalsen. Etterspørsel etter gitarene økte frem til at Ola Strandberg i 2015 sa opp sin vanlige jobb og engasjerte seg i produksjonen og utvikling av Strandberg gitarer på full tid.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «About Us» (engelsk). Besøkt 11. februar 2020. 
  2. ^ a b «10 Years Anniversary History» (engelsk). Besøkt 11. februar 2020. 
  3. ^ «Ola Strandberg, The Genius Behind The Ergonomic Guitar System» (engelsk). Seymour Duncan. Besøkt 11. februar 2020. 
  4. ^ «2009 Winners» (engelsk). ProjectGuitar.com. Besøkt 11. februar 2020.