Stjørdal Basketballklubb

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Stjørdal BBK»)

Stjørdal Basketballklubb (SBBK) er en basketballklubb i Stjørdal. Den ble opprinnelig grunnlagt av en kameratgjeng, blant annet mangeårig spiller Terje Bakken, på slutten av 80-tallet (sannsynligvis i 1988). En periode samarbeidet klubben tett med Singsaker basketballklubb i Trondheim. De første sesongene spilte dermed flere av klubbens medlemmer seriekamper for Singsakers lag.

Siden 1991 har klubben vært medlem av Norges Idrettsforbund, og fra sesongen 1991-1992 har klubben hatt lag i seriespill. Klubben var inntil nylig Trøndelags eneste basketballklubb etter at både Levanger Basketballklubb og Levangerstudentenes idrettslag la ned sine basketlag for noen år siden. Den er nå én av tre klubber etter at nyskapningene Innherred Basketballklubb og Steinkjer Basketballklubb nylig kom til.

Stjørdal Basketballklubb (SBBK) har representasjonslag på dame- og herresiden (Stjørdal Dragons og Stjørdal Lady Dragons). Disse spiller henholdsvis i 3. divisjon menn og 1. divisjon kvinner. Klubbens herrelag vant sesongen 2011-2012 den lokale 3. divisjonsserien.

Totalt har klubben sesongen 2011-2012 ca. 120 medlemmer og lag i en rekke serier. De yngste guttene og jentene spiller ikke serie, men deltar i regionens cuphelger. Klubbens lag deltar i seriespill og turneringer i Basketballregion Midt-Norges serier og møter hovedsakelig klubblag fra Trondheim. Sesongen 2011-2012 hadde klubben følgende lag i seriespill: Juniorkvinner, gutter, jenter og smågutter. KLubbens smågutter, småjenter og minispillere deltar i på regionens cuphelger. Klubben har tidligere samarbeidet med nå nedlagte Vika Volcanoes (fra Hommelvik)) om lag i seriespill.

Klubben jobber især med utvikling av unge spillere og har de siste sesongene hatt en rekke spillere med på regionlag både på gutte- og jentesiden. En rekke spillere fra klubben har spilt for flere ulike 1.-divisjonsklubber, Andreas Geving for Gimle og NTNUI, Audun Rimehaug for NTNUI, Håvard Geving for Trondheim Tornadoes. Sistnevnte har også tidligere vært tatt ut på landslagssamlinger for aldersbestemt landslag. Sesongen 2013-2014 ble Sofie Kjeldsand fra klubben innkalt til landslagssamling for U16-landslaget. Petter Valstad er sommeren 2014 invitert til forbundets talentcamp, som en av 23 spillere i førsteuttaket. Dette er en del av landslagsaktiviteten for de yngre spillerne.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]