Skycar M400

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
luftfartstubbDenne luftfartrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.


Skycar M400

Skycar M400

Informasjon

Kommer senere

Skycar M400 er laget av Paul Moller som har brukt over 40 år på å utvikle den flygende bilen. Flygebilen er en såkalt VTOL (Vertical Take-Off and Landing) det vil si at den vil ta av vertikalt fra bakken den står på, i motsetning til et fly som trenger fart for å komme seg opp i luften.

Beskrivelse[rediger | rediger kilde]

Ut fra planene var der først påtenkt som en cockpit for fire personer, med propeller eller turbiner der en ville hatt hjul på en bil. Disse er vridbare, slik at skyvekraften kunne brukes både vertikalt og horisontalt. Resultatet ville bli et minifly som kunne parkeres som et helikoter, men på plass tilsvarende en litt stor bil. Alternativt kunne det kjøres som en bil. Med et auto-navigeringssystem, skulle det kunne brukes av alle som kunne håndtere en bil.

Fartøyet er fortsatt dels under utvikling, og dels på teststadiet. De første prøvene viste at farkosten er i stand til å heve seg over bakken. Det videre testprogrammet ble deretter utsatt, og finansielle problemer har medført ytterligere forsinkelser. Forventet pris per fartøy, ut fra dagens modell, er ca. $ 1 million. Billigere Wankelmotorer i stedet for små turbojetmotorerr vil kanskje presse stykkprisen vesentlig lavere.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]