Skogbrukets Kursinstitutt

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Skogbrukets Kursinstitutt (Skogkurs) er en norsk landsdekkende organisasjon som har til formål å formidle kompetanse og informasjon om skog- og naturbruk til skogeiere, næringsutøvere og skoleverk.

Skogkurs ble stiftet i 1958 etter initiativ av Det norske Skogselskap, og er organisert som en forening med 40 skogbruksorganisasjoner og -institusjoner som medlemmer. Ass. direktør i Norskog, Gaute Nøkleholm, er styreleder, og Eva Skagestad er administrerende direktør. Skogkurs har 25 ansatte, og har kontorer på Honne i Gjøvik kommune. I tillegg er 50 instruktører i kursserien «Aktivt Skogbruk» lokalisert over hele landet, og knyttet til Skogkurs som deltidsansatte.

Skogkurs utvikler og arrangerer kurs innen en rekke skogfaglige områder, bioenergi, jakt- og viltforvaltning. Kursene har ulik varighet og omfang, og gjennomføres både som fysiske samlinger og som nettkurs. I tillegg til å utvikle og gjennomføre kurs og konferanser, utfører Skogkurs ulike konsulenttjenester og prosjektoppdrag både innenlands og utenlands.

«Aktivt skogbruk» er en landsdekkende kursserie i skogbruk, myntet på skogeiere, skogsarbeidere og skogsmaskinførere. Kursene gjennomføres desentralt, og ledes av instruktører lokalt. Kursene er også aktuelle for andre grupper som benytter motorsag eller annet skogbruksredskap i sitt arbeid eller på fritiden (for eksempel vedhoggere).

Skogkurs har også ansvaret for utvikling og drift av undervisningsprogrammet «Lære med skogen», som er et naturlæreprogram bygget opp som et tverrfaglig, pedagogisk hjelpemiddel på skolens premisser. «Lære med skogen» tilbyr undervisningsopplegg som passer fra barnehage til høgskole (lærerutdanningen).

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]