Sjokksjakk

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Sjokksjakk
Bughouse game.jpg
Antall spillere4
Forberedelsestid1 minutt
SpilletidFra 1 minutt til 7 timer
StrategiSvært høy
VanskelighetsgradAvhenging av spillernes nivå
TilfeldighetIngen

Sjokksjakk, også kalt Bughouse, Exchange chess, Siamese chess, Tandem chess eller Transfer chess (engelsk), er en populær sjakkvariant, som spilles på to sjakkbrett med fire spillere, med to på hvert lag. På et lag spiller den ene med hvit farge og den andre med sort. Normale sjakkregler gjelder, bortsett fra at fangede brikker på ett brett sendes over til medspiller på det andre brettet, som så har muligheten til å sette disse brikkene inn på sitt brett.

Det spilles ofte med kort tidskontroll og dette kombinert med flytting av brikker over fra ett brett til ett annet gjør at spillet ser kaotisk og tilfeldig ut. Derfor kalles spillet bughouse, som er et engelsk slangord for psykiatrisk sykehus. Det spilles som alternativ til vanlig sjakk både på internett, og som tradisjonelle turneringer. Det arrangeres årlige bughouseturneringer både nasjonalt og internasjonalt.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Nuvola apps package games strategy.pngDenne sjakkrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.