Sinclair Research Ltd

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Sinclair Research Ltd
Etablert Cambridge, England (1961)
Hovedkontor London, England
Bransje Datamaskiner
Elektronikk
Hi-fi utstyr
Produkt(er) Sinclair Executive
Sinclair Scientific
ZX Spectrum
Sinclair QL
Nøkkelpersoner Sir Clive Sinclair, grunnlegger
Nigel Searle, direktør (1973 to 1986)
Jim Westwood
Rick Dickinson, designer
Antall ansatte 140 (1980s)
3 (1990)
1 (1997)
Resultat £102 millioner GBP (1985)
Nettside Sinclair Research

Sinclair Research Ltd er en forbrukselektronikk-selskap grunnlagt av Sir Clive Sinclair i Cambridge, England (opprinnelig som Sinclair Radionics i 1961) for å selge hi-fi utstyr, kalkulatorer, radioer og andre produkter. I ettertid er selskapet best kjent for datamaskinen ZX Spectrum

Fjernsynsapparater[rediger | rediger kilde]

Sinclair utviklet i 1966 fjernsynsapparatet "Microvision", verdens første bærbare fjernsyn. Dette kom aldri i salg fordi kostnadene ble for store. I 1976 kom den fornyede utgaven "Microvision TV1A/MON1A" i produksjon men salget tok ikke av og rettighetene ble etterhvert solgt til Binatone etter at Microvision hadde blitt et tapsprosjekt for Sinclair.

I 1984 lanserte Sinclair lommefjernsynet TV80. I motsetning til tidligere modeller fra Sinclair hadde dette en flat CRT skjerm med en strålekanon montert på siden. En fresnel-linse ble brukt til å forstørre bildet på skjermen. TV80 solgte bare i 15 000 eksemplarer og var også et tapsprosjekt for Sinclair. Skjermteknologien bak TV80 måtte også gi tapt for LCD skjermer til lommefjernsyn.

Kalkulatorer[rediger | rediger kilde]

I 1972 markedsførte de verdens første lommekalkulator, Sinclair Executive som skulle vise seg som en suksess. Mange andre varianter av lommekalkulatorer fulgte etter, inkludert Sinclair Cambridge, Sinclair Scientific og Sinclair Oxford

Datamaskiner[rediger | rediger kilde]

På 1980-tallet kom Sinclair research inn på markedet for hjemmedatamaskiner med sin ZX-80. Denne ble solgt for £99.95 og var da den billigste hjemmedatamaskinen i salg i Storbritannia. I 1982 kom Sinclair på markedet med ZX Spectrum som skulle bli Storbritannias bestselgende datamaskin og i skarp konkurranse med maskiner som Commodore og Amstrad.

StubbDenne artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull. Du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide eller endre den.