Sandefjord ungdomskorps

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Sandefjord Ungdomskorps»)

Sandefjord Ungdomskorps (SUK) ble stiftet 10. februar 1925. SUK er et tradisjonsrikt korps og har vært og er en av grunnpilarene i Sandefjord bys musikkliv i over 80 år. Korpset har idag en ren janitsjarbesetning, bestående av ca. 60 musikere.

Av tradisjonelle konsertoppdrag kan nevnes Nyttårskonserten i Hjertnes Kulturhus, arrangert av SUK hvert år siden 1983. SUK har også deltatt jevnlig under NM for Amatørkorps, som hvert år avholdes i Trondheim. Beste plassering er 3.-plass i Elitedivisjonen i 1997.


Dirigent[rediger | rediger kilde]

Odd Terje Lysebo har vært Sandefjord Ungdomskorps sin dirigent siden 1991. Han har en bred musikalsk bakgrunn, med blant annet studier i teori og komposisjon med komponisten Antonio Bibalo, og i direksjon med Øivin Fjeldstad, Igor Markevitsj og Frederick Fennell. I dag er han en anerkjent dirigent i så vel Norge som resten av Europa, USA og Canada. I Norge har han blant annet dirigert samtlige forsvarsmusikkorps og er stadig benyttet som gjestedirigent både i inn- og utland. Han har gjestedirigert i de fleste europeiske land, bl.a. det berømte franske korpset “Musique de la Garde Republicain de Paris”. I USA har han dirigert bl.a.“The United States Army Band”, “The United States Navy Band” og “The United States Army Field Band”. Lysebo er også stadig benyttet som gjesteforeleser og gjestedirigent ved flere universiteter i USA, blant annet ved “Eastman School of Music”, “Northwestern University”, “St. Olaf College”, “Luther College” og “Concordia College”. Mye av sin tid har Odd Terje Lysebo viet samtidsmusikk. Flere norske og utenlandske komponister har skrevet og tilegnet musikk til ham. Han har dirigert flere verdenspremierer, europeiske og norske uroppførelser av en rekke betydningsfulle verk av komponister som bl.a. Yngve Slettholm, Karel Husa, Warren Benson og Michael Colgrass. Odd Terje Lysebo er født i 1949 og bor i Larvik. Han har mottatt en rekke priser for sitt arbeid, bl.a. Larvik kommunes kulturpris, Hedrum Sparebank Kulturpris og Orpheus Award for sitt arbeid innen amerikansk musikkliv.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]