Hopp til innhold

Emne på «Brukerdiskusjon:Apple farmer»

Jakobostheim (diskusjonbidrag)

Hei! Ser du har slettet artiklene jeg skrev om lederteamet i i Hav Eiendom.

Jeg viser til wikipedias retningslinjer ang. omtale av personer innen næringslivet:

Følgende personer har som regel leksikalsk verdi:

- Næringslivsledere

- Konsernledelse (toppleder og lederteam) av foretak av vesentlig størrelse.

Her vil jeg argumentere for at Hav Eiendom er av vesentlig størrelse. Hav er firmaet som har bygget ut hele Bjørvika i Oslo, og således ansvarlig for hele «Oslo skyline». I 2022 hadde firmaet en aksjekapital på 200 millioner. Konsernet hadde i 2022 en inntekt på 156.5 millioner kroner, og administrerende direktør Kjell Kalland ble i 2023 nevnt i minst 75 mediesaker. Flere av de andre i lederteamet er også omtalt i mediesaker.

Hav Eiendom har en betydelig samfunnsrolle i Oslo. De har som sagt utviklet hele Bjørvikaområdet, fra å være et lukket container og industriområdet til dagens bydel med flere av Oslos mest kjente signaturbygg. De kommende årene skal Hav Eiendom blant annet utvikle hele området på nedsiden av Ekebergåsen, Grønlikaia, hvor det vil komme minst 1500 nye boliger og opp mot 3000 nye arbeidsplasser. De er også i gang med Filipstad-utviklingen. Denne utbyggingen vil gi nærmere 3000 nye boliger, flere attraktive næringslokaler, skole, og et bredt publikumstilbud ved fjorden.

Med denne informasjonen tilgjengelig håper jeg dere kan gjøre om på beslutningen om å slette artiklene.

Jakobostheim (diskusjonbidrag)

Hei! Har du fått tatt en titt på denne?

Jeg kan være enig i at noen av fagpersonene kan diskuteres, men topplederne vil jeg absolutt argumentere for at har leksikalsk verdi etter Wikipedias retningslinjer. Om diskusjonen om at Hav eiendom er et betydelig selskap, vil jeg legge til at Havs nye prosjekt på Filipstad har et verdipotensiale på 27 milliarder kroner, og er et av flere prosjekter som inngår i deres portefølje. Hav eiendom er den største aktøren i fjordbyutviklingen i Oslo, som har skapt svært mye engasjement de siste 20 årene.

Håper dette kan være til hjelp.

Apple farmer (diskusjonbidrag)

Hei, det er ingen tvil om at HAV Eiendom er leksikonmateriale. De ansatte derimot, er neppe relevante. Det som er avgjørende for om en person er relevant for omtale i et leksikon som Wikipedia er om vedkommende har fått bred omtale i uavhengige medier om sin person, ikke at hen har uttalt seg til diverse medier om selskapets planer, resultater el.l. Typisk for treffene jeg får i f.eks. Aftenposten er at adm. dir. uttaler seg om diverse planer, artiklene handler derfor om planene, ikke om Kalland som person. For at man skal kunne skrive en biografi i Wikipedia må det være publisert biografisk materiale i pålitelige kilder om personen som kan brukes som kilde i artikkelen.