Emne på «Brukerdiskusjon:Telaneo»

BFG (diskusjonbidrag)

Jeg kan ikke se historikken på Husnes-saken, men jeg mistenker at det er jeg som kan ha skrevet den som en del av arbeidet rundt Daddelvedtak. Teksten slik den fremkommer fra Google-cache er en ren faktaopplysning og har etter min vurdering ikke verkshøyde, følgelig utgjør det heller ikke et opphavsrettsbrudd. ~~~~

Telaneo (diskusjonbidrag)

Når det er 100% tekstlikhet er jeg veldig nølende, uavhengig av eventuell verkshøyde. I tillegg var artikkelen på substubbstørrelse, og det var dermed lite og ta vare på.

Hvis du har lyst til å omformulere artikkelen og legge til to-tre linjer til så det er litt mer kjøtt på bena, så kan jeg sikkert gjenopprette den, så faller en del av tvilen min bort.

BFG (diskusjonbidrag)

Hadde du fjernet den fordi den var for liten, så hadde jeg nok reagert annerledes, men en fjerning med referanse til opphavsrett går jeg ikke med på. Det er veldig lite online referanser, så det var nok årsaken til at jeg skrev så lite, men dette er åpenbart leksikonverdig men uten online ressurser. Jeg har ikke lyst til å love å utvide artikkelen uten at jeg har kilder jeg kan ta tak i, jeg må antakeligvis på biblioteket for å finne disse.

Telaneo (diskusjonbidrag)

Kan prøve deg på NB, eller er bøkene du tenker på for nye til det?

BFG (diskusjonbidrag)

Det var ikke noe dårlig tips. Jeg fant Karl Skjerdals "I Demokratiets Navn" som har et helt kapittel "I rørt vann" om saken. (Jepp, jeg skriver dette som notat til meg selv så jeg selv husker hvor jeg skal lete) Det burde være fullt mulig å skrive noen avsnitt basert på dette kildematerialet.

BFG (diskusjonbidrag)

I de eldre kildene omtales forøvrig saken som Husnessaken og ikke Husnes-saken. Hvis du gjenoppretter artikkelen kommer jeg til å flytter med omdirigering til Husnessaken.

Telaneo (diskusjonbidrag)

Vidunderlig! Jeg gjenoppretter siden.

BFG (diskusjonbidrag)

Det tok mye lengre enn jeg hadde trodd før jeg fikk tatt tak i dette, men da har jeg endelig fått skrevet om artikkelen. Den har fremdeles potensiale for å bli lengre, men jeg tror ikke det kan anføres noen beskyldninger om at det foreligger noen form for kopiering. Dette er 100% min middelmådige tekst basert på Karl Skjerdals bok som her er grunnlaget.

Telaneo (diskusjonbidrag)

Så lenge det ble gjort til slutt er jeg fornøyd. Ser ihvertfall ut som en grei stubb!

Svar på «Husnes-saken»