Emne på «Brukerdiskusjon:Jeblad»

Jeblad (diskusjonbidrag)

Jeg er dyktig lei av alle kjekling på nowiki. Det er lenge siden nettsamfunnet var oppriktig interessert i innholdet. Ett eller annet sted på veien ble form og skrivefeil viktigere enn kunnskap og sannehet. Nå er det om å gjøre å beskytte seg selv og sine egne pet projects. (Encyklopedi? Prøv å finne andelen artikler som kun er trivia! Et hint: mengden ikke-trivia er mindre enn antall artikler i gamle SNL!)

Hvis folk ble litt mer interessert i hva som gavnet prosjektet, og ikke bare deres egen pissing contest, så kanskje nettstedet igjen ble en encyklopedi! En trenger ikke å forsøke å få sletta hver jævla artikkel som er utenfor det en selv kjenner til bare fordi en ikke klarer å stave noen fremmedord. Det finnes faktisk fagfelt hvor en ikke har kunnskaper, og da er det lurt å innrømme det ovenfor seg selv. Det finnes faktisk en god del folk i nettsamfunnet som har årelange utdanninger i det de skriver om, og det finnes folk som skriver om ting de burde holde seg langt unna. At du har lest om noe i Illustrert Vitenskap gjør deg ikke til ekspert!

Tror ikke jeg skal liste noen av skrekkeksemplene, da blir det nok virkelig bråk, men det er ikke veldig vanskelig å finne artikler skrevet av folk med både master og doktorgrad. Slike artikler blir tilbakestilt og slettet av folk som stort sett mangler kunnskaper i faget. Det mangler ikke på at folk påberoper seg kunnskaper, men faktiske kunnskaper er det smått med.

Det er ikke slik at innholdet på prosjektet blir feilfritt over tid. Påstanden om fungerende peer review er en løgn. Mengden feil beskrives av mengden aktive tullebukker som innbiller seg at de har rett, og som får andre tullebukker til å tro at de har rett. Disse tullebukkene driver frem en mengde feil som er større enn i et leksikon med en fungerende redaksjon.

Wikidata fungerer for å holde mengden feil nede i infoboksene, fordi informasjonen eksponeres for personer som har kunnskap om det omtalte. Begrenset lokal- og fagkunnskap på enkeltprosjekt kompenseres ved at brukere som har denne kunnskapen får mulighet til å rette feil. Det liker ikke lokale tullebukker på dette prosjektet.

Hjelpes så lei jeg er alt tøv på dette prosjektet! Hiv ut alle skrotnissene og start på nytt!

Jeblad (diskusjonbidrag)

Dette er bare bortkastet tid.

Svar på «Kamper, omkamper og annet tøv på nowiki»