Russlands håndballforbund

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Russlands håndballforbund
Stiftet1989
LandRussland
HovedkontorMoskva
Nettstedwww.rushandball.ru

Russlands håndballforbund (Russisk: Федерация гандбола РоссииFederatsija gandbola Rossii) er et idrettsforbund for håndball i Russland. Hovedkvarteret er i Moskva og presidenten er Sergej Sjisjkarjov. Håndballforbundet er ansvarlig for organisering og styring av håndballens store lokale mesterskap i Russland, særlig den russiske håndballsuperligaen (russisk: Чемпионат России Супер Лига), holdt siden 1992.

På grunn av Russlands invasjon av Ukraina 2022, suspenderte Det europeiske håndballforbundet i februar 2022 Russland, både i konkurranser for landslag og på klubbnivå.

I 1989 ble den første konstituerende konferansen av Handball Union of Russia holdt med deltagelse av 32 medlemmer. Som generaldirektør for unionen ble valgt Vladimir Salmanovitsj Maksimov, den olympiske mester i 1976. I mars 1992 i Volgograd ble den andre konferansen av Håndballunionen i Russland holdt. Som den første presidenten i unionen ble valgt Aleksandr Borisovitsj Kozjukhov. Som generaldirektør og visepresident ble valgt Vladimir Salmanovitsj Maksimov. Som visepresident Mr. Yuri Fedorovich Reznikov, USSRs æresmester i sport. Som generalsekretær Boris Nikolajevitsj Makarov.

Samme år (1992), som den rette etterfølgeren til det tidligere USSR håndballforbundet, hadde Handball Union of Russia blitt det likeverdige medlem av Det internasjonale håndballforbundet (IHF) og det europeiske håndballforbundet (EHF). Og siden den dannelsesdatoen holder den russiske håndballunionen årlige turneringer og mesterskap i Russland. Siden 1993 har Russland deltatt på landslagene for deltakelse ved de olympiske leker, verdensmesterskap og europamesterskap.