Russlands etterforskningskomité

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hovedkvarteret i Bauman gate, Moskva

Etterforskningskomitéen for den russiske føderasjon (ICRF; russisk: Следственный комитет Российской Федерации) har siden januar 2011 vært den hovedsakelige føderale etterforskningsautoritet i Russland. Navnet Sledstvennyi komitet er vanligvis forkortet som SKR (russisk: СКР). Den erstatter etterforskningskomitéen til Russlands riksadvokat og opererer som et anti-korrupsjonsbyrå. Der er underlagt Russlands president, har vedtekter for inspeksjon av politistyrkene, bekjempelse av politikorrupsjon og politiets handlemåte og er ansvarlige for å foreta etterforskning av lokale autoriteter og regjeringens føderale avdelinger.

Den 21. januar 2011 signerte president Dmitry Medvedev et dekret som utnevnte Alexander Bastrykin, fungerende anklager for etterforskningskomitéen til Russlands riksadvokat, som leder.

I 2012 begynte president Medvedev å diskutere mulighetene for å skape et føderalt anti-korrupsjonsbyrå under Sledkom, som en del av kampen mot korrupsjon og å bekjempe korrupsjon i det russiske politiet.