Rupert Jee

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Rupert Jee
Rupert Jee Hello Deli (419379669).jpg
Født16. juli 1956 (62 år)
Utdannet ved Baruch College
Beskjeftigelse Gründer
Nasjonalitet USA
Utsiden av "Hello Deli"

Rupert Jee (født 16. juli 1956) er en amerikansk butikkinnehaver og TV-kjendis som ble kjent gjennom sine mange gjesteopptredener i The Late Show. Første gang han var med i Late Show var under et segment som gikk ut på å hilse på naboene som ble sendt i USA den 20. september 1993 (hans deli Hello Deli ligger 213 W 53rd St, rett rundt hjørnet for Ed Sullivan Theater i New York City, hvor Late Show spilles inn), og har siden vært en hyppig person å skue i showet. De fleste av showets konkurranser for vanlige mennesker foregår i butikken hans, og han er også nå og da selv med på morsomme ting, som for eksempel å ha headset og følge alle Lettermans ordre. Det lages også ofte selvironiske vitser og innslag om at han har problemer med rotter i butikken sin, men dette er i virkeligheten ikke tilfelle.

Sommeren 2006 ble en store reklameplakat som egentlig avbildet Rod Stewart kjøpt opp av Lettermans show, og forandret, slik at Rupert Jees hode ble plassert på Stewarts kropp. Videre var det oppfordringer til å besøke Hello Deli på plakaten.

Jee tjener nærmere $225 000 årlig fra royalties i forbindelse med showet, i tillegg til inntektene fra butikken. Mange av smørbrødene man kan kjøpe hos ham, har navn inspirert fra showet eller andre kjendiser. Blant annet David Letterman selv, Paul Shaffer og Regis Philbin.[1]

Jee har en bachelorgrad i økonomi fra City University of New York.[2]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «SPECIALTY SANDWICHES» (engelsk). hello-deli.com. Besøkt 2. januar 2010. 
  2. ^ «About Rupert Jee and Hello-Deli» (engelsk). hello-deli.com. Besøkt 2. januar 2010. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]