Rooibos

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Rooibos er en plante i erteblomstfamilien som vokser i Sør-Afrika. Navnet er afrikaans for rødbusk og henspiller på fargen når den tørkes og trekkes ut i varmt vann. Uttrekket er blitt brukt som teerstatning i lange tider, og teen har etterhvert oppnådd utbredelse i flere land, inklusive Sør-Amerika, der den bl.a. behandles tilsvarende espressokaffe og selges som «rød espresso». I Norge fåes den som posete, og i boks/pakke.

Rooibos kan leveres i en grønn eller fermentert variant. Begge varianter inneholder antioksidanter, men studier indikerer at grønn rooibos er rikere på antioksidanter ettersom antioksidantene oksideres under fermenteringsprosessen[1].

Navnet Rooibos kan bli beskyttet tilsvarende varemerker som Cognac, Champagne m.fl. og ikke kunne brukes av produsenter utenfor det opprinnelige distriktet.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Marnewick, J. L.; Gelderblom, W. C.; Joubert, E. (20. november 2000). «An investigation on the antimutagenic properties of South African herbal teas». s. 157–166. PMID 11080671. Besøkt 6. juni 2016. 
Emoji u1f33f.svgDenne botanikkrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.