Rockwell International

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Rockwell International
BransjeFlyprodusent
Etablertfebruar 1973[1]
Opphørt 2001
Forgjenger(e)North American Rockwell[2]
Etterfølger(e)Boeing Integrated Defense Systems,[3] Meritor, Conexant, Rockwell Automation, Rockwell Collins
DatterselskapRocketdyne (19671996)
HovedkontorUSA
LandUSA

Rockwell International var et stort amerikansk produksjons-konglomerat på siste halvdel av 1900-tallet, som var involvert i flyproduksjon, romfart-industrien, elektronikk både for forsvaret og for kommersielt salg, bilkomponenter, automatisering med mer.

Selskapet var et resultat av en serie med firmaer grunnlagt av Willard Rockwell. På det aller høyeste på 1990-tallet var Rockwell International nummer 27 på Fortune 500-listen, med eiendeler på over 8 mrd. dollar, salg på 27 mrd. dollar og 115 000 ansatte.

Historie og oppkjøp[rediger | rediger kilde]

Pittsburgh-baserte Rockwell Standard kjøpte opp, for deretter å slå seg sammen med Los Angeles-baserte North American Aviation for å skape North American Rockwell i september 1967.[4] Det kjøpte deretter opp Miehle-Goss-Dexter, den største leverandøren av trykkpresser, og fusjonerte med disse. I 1973 kjøpe selskapet så opp Collins Radio. Til slutt, i 1973, fusjonerte selskapet med Rockwell Manufacturing, som ble driftet av Willard Rockwell, Jr., og lagde Rockwell International.

Etter den kalde krigen solgte selskapet sin forsvars- og luftfarts-divisjon, inkludert det som en gang hadde vært North American Aviation og Rocketdyne, til Boeing Integrated Defense Systems. Dette ble fullført i desember 1996.

Produkter[rediger | rediger kilde]

Fly[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]