Rhein Flugzeugbau

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Fantrainer 600

Rhein Flugzeugbau GmbH (RBF) var en tysk flyfabrikk som ble etablert i 1957 på flyplassen i Mönchengladbach. Virksomheten opphørte på 1990-tallet.

Fabrikkens kanskje mest kjente konstruksjon ble skoleflyet RFB Fantrainer 400, som ble levert til det tyske flyvåpenet og det thailandske flyvåpen på 1980-tallet. I 1972 ble fabrikken kontaktet av det amerikanske North American Rockwells flydivisjon om et samarbeide om å utvikle en jetversjon av Bronco. Flyet som var utstyrt med en GE J-85 motor, fikk modellbetegnelsen OV-lOB og ble anvendt av RBF som slepemål for det tyske forsvaret.

På 1990-tallet fikk fabrikken spørsmål om et nytt skolefly for grunnleggende trening. Ettersom Malmö flygindustri MFI-10 Vipan allerede til stor del oppfylte de ønskede kravene, kjøpte man et utstillingsfly fra Flygvåpenets museum. På fabrikken byttet man ut motoren og monterte en tre-bladet propeller. Deretter ble flyet stilt ut på flymessen på Le Bourget 1994. Kjøpere valgte tilslutt et fly fra en konkurrerende leverandør.

Fabrikkens produksjon[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]