Ramnes og Røråstoppen skolekorps

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Ramnes og Røråstoppen skolekorps holder til i Re i Tønsberg kommune og består både av musikkorps og drilltropp. Korpset øver ukentlig i kommunens lokaler, til tider også i helger.

Aktivitet[rediger | rediger kilde]

Korpset reiser på tur hvert år, som oftest som deltagere på stevner rundt om i Norge. I jubileumsår har det vært også vært utenlandsturer, blant annet til Italia, Tyskland, Skottland og Nederland. Ramnes og Røråstoppen Skolekorps har også deltatt flere ganger på Hjertnesfestivalen og deltok i 2019 også i NM 4.divisjon. Andre aktiviteter/arrangementer er høst og vårkonsert, julegrantenning og opptreden hver 17. mai.

Historie[rediger | rediger kilde]

Navnebytter[rediger | rediger kilde]

Ramnes og Røråstoppen skolekorps ble stiftet i 1959 i Ramnes som Ramnes Ungdomslag Musikkgruppe. I 1978 byttet korpset navn til Ramnes Ungdomslag Musikkorps, og i 1988 til Ramnes Skolekorps. I 2007 fikk korpset dagens navn, Ramnes og Røråstoppen skolekorps.

Historiske roller[rediger | rediger kilde]

Tidligere dirigenter: Arne Smørstein, John Nilsen, Ragnvald Kjølstad, Tor Engman, Arne Gressberg, Willy Andreasen, Jon Trygve Bakke, John Einar Halvorsrød, Ulf Schilling, Ida Rosnes, Sonoko Ohmori Strømsnes og Ingebjørg Klovholt. Fra høsten 2019 er det Johanne Mølgaard Gustavsen som har tatt over som dirigent .

Tidligere drillinstruktører: Tove Engmann Danielsen, Iris Brevik Espeseth, Camilla Eriksrød, Anne Karoline Hultin Skogli, Anna Lykke Sandvik, Emma Læret Kalvenes, Veronica Danielsen, Marita Meier Nilsen og Martine Ramberg.

Tidligere tamburmajorer: Anne Karoline Hultin Skogli, Veronica Danielsen, Marita Meier Nilsen og Martine Ramberg.

Resultater[rediger | rediger kilde]

Både musikanter og drillere har deltatt på flere konkurranser. Drilltroppen har vunnet både første og andreplass i Skjærgårdsdrillen. De har også flere gode plasseringer fra Drilliaden.

I NM i korpsdrill 2013 kvalifiserte drillmedlem Taran Henden seg til å representere Norge og Ramnes og Røråstoppen Skolekorps under europamesterskapet i twirling 2014. Der endte hun opp med 25. plass i solo one baton preteen. Soloen var koreografert av Emma Læret Kalvenes. Henden fikk også landslagsuttak som reserve i twirl duett sammen med sin partner Marita Maier Nilsen. Duetten var koreografert av Veronica Danielsen.

Korpssang[rediger | rediger kilde]

Ramnes og Røråstoppen Skolekorps har sin egen sang som ble skrevet før Røråstoppen skole ble bygget. Dette gjenspeiles i teksten som lyder slik:


Vi kommer fra Ramnes i flokk, flokk, flokk

Av musikk og messing har vi nok, nok, nok

Og vi spellær og vi jazzær

på doer og på dassær

til sola går opp bakom Klopp, Klopp, Klopp

Ja, vi spellær og vi jazzær

på doær og på dassær

til sola går opp bakom Klopp, Klopp, Klopp