Rafael Moreno

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Rafael Moreno Aranzadi kjent som Pichichi (den lille anda) (født 23. mai 1892 i Bilbao, død 1. mars 1922) var en spansk fotballspiller som deltok i de olympiske leker 1920 i Antwerpen.

Pichichi deltok på det spanske fotballaget som tok sølv i den olympiske fotballturneringen under OL i 1920. Det var fjorten lag som deltok i fotballturneringen som ble avviklet i perioden 28. august til 5. september 1920. Belgia og Tsjekkoslovakia møttes i finalen på olympiastadion i Antwerpen. Belgia ledet kampen med 2-0 i slutten på første omgang da spillerne fra Tsjekkoslovakia forlot banen i protest mot dommeren. Tsjekkoslovakia ble diskvalifisert og Belgia ble olympiske mestere i fotball.

Nederland som hadde tapt semifinalen mot Belgia fikk en ny mulighet til å spille om sølvmedaljene. Motstander ville bli en av de tapende kvartfinalistene (Italia, Norge, Spania eller Sverige) da den andre tapende semifinalisten (Frankrike) hadde reist hjem. Spania vant 2-1 mot Sverige og 2-0 mot Italia (som hadde slått Norge med 2-1), for dertter å vinne sølvfinalen mot Nederland med 3-1.

OL-medaljer[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

  • (en) Rafael Moreno – Profil og OL-resultater på sports-reference.com.