Radio Tango

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Radio Tango var en riksdekkende digital radiokanal basert i Oslo. Virksomheten er eid av selskapet Radio Tango Norge as som er eid av Appelsin Media as. Aksjonærer i dette selskapet er Michael Breines Oredam og Hans-Jørgen Strand.

Historie[rediger | rediger kilde]

Radio Tango ble stiftet i 1988 av Michael Breines Oredam og Marius Gustavson. Lokalradiokonsesjon ble tildelt samme år, og sendingene startet på frekvensen FM 102.

I 1992 var Radio Tango først i landet med morgensendinger etter den amerikanske modellen, med fokus på raske «one-liners» og tørr humor. Programleder var Sverre Bjørnsen.

I 1995 ble frekvensen endret til FM 99,3, og igjen til FM 105,8 i 1999.

Radio Tango var første lokalradio i landet med prøvesendinger via det digitale bakkenettet DAB. Disse sendingene ble stanset i 2000, da man konkluderte med at subjektiv oppfattelse av lydkvalitet og grad av forstyrrelser gjorde DAB i L-båndet uegnet for lokalradio.

Radioen vekket også internasjonal oppsikt da den i 2001 startet med programmet «Bedre vær, mindre klær». Her kledde en værmelder av seg klesplaggene etter hvert som temperaturene i værmeldingen økte. Videoopptak ble samtidig vist på radioens nettsider. Radio Tango var også i media da det i desember 2007 ble kjent at de ansatte Mina Hadjian, som ble kjent gjennom flere kontroversielle episoder som programleder i NRK P3. Hadjian ledet kanalens ettermiddagssendinger fra 28. januar til 22. april 2008 da hun av ledelsen ble bedt om å gå på dagen.[1] Hadjian mente hun var usaklig oppsagt. Partene ble forlikt.

I 2006 ble Radio Tango solgt til Edda Media, og i 2007 solgte Eddia Media radioen videre til selskapet Appelsin Media AS.

Ansvarlig redaktør er Hans Jørgen Strand.

Musikksjef er Robin Olsen.

Radio Tango er i dag slått konkurs.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]