Radical SR8

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Radical SR8
Radical SR8.jpg
Radical SR8
Også kaltSR8 RX
ProdusentRadical Sportscars
Produsert2005-
DesignerMick Hyde og Phil Abbott
Klassesportsbil
Karosserityperroadster
ForgjengerRadical SR3
Tekniske data
Lengde4100 mm
Bredde1790 mm
Høyde1040 mm
Motor2,7 liter V8
Antall girQuaife 6-trinns transaksel
Hjulopphengjusterbart nik hjuloppheng
Vekt680 kg

Radical SR8 er en serieprodusert, britisk sportsbil produsert av Radical Sportscars. Bilen har en Nürburgring rundetid på kun 6:55 og er den nest raskeste produksjonsbilen rundt banen, bare slått av LM versjonen.[1]

Spesifikasjoner[rediger | rediger kilde]

Bilen har en 2.7 liter V8 som produserer 430 hestekrefter. Motoren blir laget av RPE, som har samarbeidet med Radical om motorer siden 1997. Den kraftige motoren og den lette vekten av bilen på 680 kilo fører til at 0-100 tar 2,7 sekunder og at toppfarten er på litt over 285 km/t.

LM versjonen har en sterkere 2,8 liter V8 som produserer 455 hestekrefter, i tillegg til at bilen er 20 kilo lettere, noe som skaper en forskjell på rundt 7 sekunder rundt Nürburgring.

Nürburgring rundetiden[rediger | rediger kilde]

Den uvanlig raske rundetiden rund Nordschleife på 6:48 ble satt i en SR8LM av racing-sjåføren Michael Vergers. Bilen kjørte med veilovlig trimsett og rekordtiden ble også satt kun 24 timer etter bilen hadde kjørt dit helt fra England. Vergers har selv sagt at med bedre racingdekk kan bilen kjøre enda raskere.

I tillegg til den usedvanlig gode Nürburgring-rundetiden holder også SR8LM-en rekorden for raskeste produksjonsbil rundt flere racing-baner som Spa Francorchamps, Bedford Autodrome West Circuit og Circuit de Nevers Magny-Cours Club.

Elektrisk prototype[rediger | rediger kilde]

En helt elektrisk versjon av bilen kalt SRZero er under utvikling. Bilen blir laget av Racing Green Endurance, og er svakere og tyngre, men også billigere i drift. Den har en toppfart på 200 km/t og akselererer fra 0-100 på 7 sekunder.

Spill-opptredener[rediger | rediger kilde]

Radical SR8 har dukket opp i flere bil-spill som Need For Speed Shift 2, Forza Motorsport 4 og Forza Horizon. Andre biler produsert av Radical som Radical SR9 LMP2 og Radical SR3 Turbo finnes i Project Gotham Racing 4.

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]