RadArt

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

RadArt er en nettverksorganisasjon for frie scenekunstnere. Organisasjonens medlemmer representerer scenekunstfeltet med en stor radius, både geografisk og kunstnerisk. Prosjekt Radart er et samarbeid mellom RadArt og Tromsø kommune, ved Rådstua Teaterhus.

The wild North[rediger | rediger kilde]

Det frie scenekunstfeltet en voksende underskog. Scenekunstnere kommer til byen, tilbake til byen, med bakgrunn og virke fra store deler av verden og fra ulike fagfelt og sjangere. Som organisasjon for det frie scenekunstmiljøet i Tromsø, stimulerer RadArt disse ressursene. Dette vil Tromsø kommune være med på. På initiativ fra RadArt lages det nå et pilotprosjekt i samarbeid med Tromsø kommune. På oppstartmøtet for dette sa kultursjef Kåre Sørensen:

«Æ har sedd mange spennanes folk komme tel den her byen førr å glæde oss me impulsa fra alle værdenshjørna. Men så førsvinn de jo ette ei stund og det står ingenting igjen. Nu e æ jo så gammel at æ snart ska daue, og da hadde det vært fint om det stod nokka igjen ette mæ.»

RadArt gir medlemmene mulighet til å delta i en organisasjon med hele sitt kunstneriske virke som ressurs. Dette er verktøykassa til RadArts virksomhet.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]