Queer as Folk (UK)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Queer as Folk
Generell informasjon
SjangerDrama, komiserie, LHBT+
Prod.landStorbritannia
Sesonger2
Episoder10
Lengde35 minutter (per episode)
SpråkEngelsk
Foran kamera
MedvirkendeAidan Gillen
Craig Kelly
Charlie Hunnam
Denise Black
Bak kamera
Skaper(e)Russell T Davies
RegiCharles McDougall, Menhaj Huda, Sarah Harding
MusikkMuray Gold
Sending
Periode23. feb. 199922. feb. 2000
TV-kanalChannel 4
Sideforhold16:9
Eksterne lenker
IMDb

Queer as Folk er en britisk dramaserie som gikk på Channel 4 fra 1999 til 2000. Serien utspiller seg i Manchester, og handler tre homofile menn.

Serien ble sendt første gang på norsk TV i 2001, da NRK2 viste den. På norsk ble den kalt Skeive venner. Det er spilt inn to sesonger.

Handling[rediger | rediger kilde]

Hovedpersonene er Stuart Allen Jones (spilt av Aidan Gillen) som er svært seksuelt aktiv. Hans mangeårige venn Vince Tyler (spilt av Craig Kelly) er forelsket i Stuart, men har mindre hell i hans ulike forhold. 15 år gamle Nathan Maloney (spilt av Charlie Hunnam) er ny i det homofile miljøet, men mangler ikke selvtillit av den grunn. Stuart besitter en iboende kraft, som gjør ham i stand til å bøye alt etter hans vilje. Han ødelegger en bil som tilhører vennen Alexanders antagonistiske mor. Stuart inviterer Vinces kvinnelige kollega, som er forelsket i Vince, til Vinces bursdagsfest og introduserer deretter kjæresten til Vince for henne.

Når Stuart blir tilbudt en prøvekjøring av en jeep, av en bil-selger som kommer med noen homofobiske kommentarer, kjører Stuart bilen rett gjennom det store vinduet til forretningen deres. I den andre sesongen blir tonen litt mer alvorlig, og hovedpersonene må ta vanskelige valg angående deres egen fremtid. Et tilbakevendende tema gjennom hele TV-serien er hvor opptatt Vince er av Doctor Who, med forskjellige scener fra den klassiske serien som dukker opp i løpet av serien.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]