Quadrilateral Security Dialogue

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Quadrilateral Security Dialogue
Stiftet2007[1]
LandJapan

Quadrilateral Security Dialogue er en allianse bestående av USA, Australia, India og Japan, og er et diplomatisk samarbeid som i stor grad forholder seg til den asiatiske delen av verden.

Siden 2017 har alliansen hatt flere militærøvelser, og landene kjemper for et fritt indopasifisk område, et geografisk område som innbefatter den tropiske delen av Det indiske hav, vestlige og sentrale deler av Stillehavet og den sørasiatiske øyverdenen.

Når det kommer til militær styrke gir Quad USA sjansen til å holde tritt med Kinas maritime vekst, som for tiden har klart å ruste opp til å bli verdens største militære flåte. Der kan Indias hangarskip, Japans krigsskipsflåte og ubåter komme godt med.

I tillegg ønsker alliansen å styrke landenes produksjon av medisiner og medisinsk utstyr. Formålet er at verden skal bli mindre avhengig av kinesisk produksjon, noe alliansen mener er en sikkerhetstrussel som har blitt mer synlig i pandemien.[2]

I følge Amrita Jash, forsker ved Centre for Land Warfare Studies i New Delhi, tidlig i 2021 skal India fortsatt bevege seg nærmere USA militært, inkludert nye og forbedrede militærøvelser, våpenkjøp og teknologioverføringer.[3]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ www.cnn.com[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ «Quad: USA-ledet allianse ruster opp mot Kina – advares mot «giftig kald krig-mentalitet»». abc/nyheter. 21.03.2021. 
  3. ^ Westcott, Ben (24. september 2021). «Biden is bringing together Japan, Australia and India to stare down China». CNN (engelsk). Besøkt 23. mars 2024.