Pro Patria

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Pro Patria er et militærfaglig magasin som eies og utgis av Norske Reserveoffiserers Forbund (NROF). I tillegg til å være et tidsskrift som sendes bredt ut og som finnes i løssalg, er Pro Patria medlemsblad for NROF.

Pro Patria er et upolitisk magasin.  Magasinets virksomhetsidé er å bringe leserne et godt utvalg av informasjon om Forsvarets utvikling og rammefaktorer, og koble dette sammen med spennende reportasjer fra Forsvaret. I tillegg er det reportasjer fra NROFs egne aktiviteter. Pro Patria skal stimulere til økt kunnskap og engasjement innenfor tidsskriftets fagområde.

Magasinet skal bidra til at leserne holder seg orientert om forsvarsspørsmål. Pro Patria har en betydelig informasjonseffekt og ønsket innflytelse på målgruppen og bidrar til en velfundert forsvarsdebatt. Det gis ut fem nummer pr år.

Navnet «Pro Patria» er latin og betyr «for fedrelandet».

Pro Patria blir distribuert til alle medlemmer av NROF, samt representanter på Stortinget og i Forsvaret, ansatte i statsforvaltningen og det blir solgt gjennom Narvesen. Bladet utgis i ca 7500 eksemplarer fem ganger i året.

Bibliografisk informasjon[rediger | rediger kilde]