Hopp til innhold

Prikk til prikk

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Prikk til prikk oppgave

Punkt til prikk er et enklere tidsfordriv, der et bilde dukker opp når et antall nummererte prikker i riktig rekkefølge er forbundet med linjer. Man starter på tallet 1 og tegner en strek til tallet 2 og videre til 3, 4, osv. Oppgavene kan også inneholde bokstaver istedenfor tall.

Opphavet til prikk til prikk kan spores tilbake til 1800-tallet. Nine Dots Puzzle er det første kjente puslespillet der spilleren må koble sammen prikker. Men i denne varianten er ikke målet å tegne et bilde, men å løse et logisk puslespill. I begynnelsen av 1900-tallet finner man spillet i tidsskrift. Disse spillene ble publisert sammen med andre hjernetrim oppgaver som tidsfordriv for barn i søndagsutgaven. Mens de første bøkene som utelukkende inneholder prikk til prikk ble trykt i 1926 av Ward, Lock & Co.[1]

Prikk til prikk er vanligvis rettet mot barn, men er også tilgjengelig for voksne. Voksen-variantene består ofte av flere punkter, noen ganger over hundre, eller danner mer detaljerte bilder.

Referanser

[rediger | rediger kilde]
  1. ^ «Dotted Path: A Journey Through the History of Connect the Dots Games» (engelsk). 22. september 2022. Besøkt 3. januar 2024.