Prikk til prikk

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Prikk til prikk oppgave

Punkt til prikk er et enklere tidsfordriv, der et bilde dukker opp når et antall nummererte prikker i riktig rekkefølge er forbundet med linjer. Man starter på tallet 1 og tegner en strek til tallet 2 og videre til 3, 4, osv. Oppgavene kan også inneholde bokstaver istedenfor tall.

Opphavet til prikk til prikk kan spores tilbake til 1800-tallet. Nine Dots Puzzle er det første kjente puslespillet der spilleren må koble sammen prikker. Men i denne varianten er ikke målet å tegne et bilde, men å løse et logisk puslespill. I begynnelsen av 1900-tallet finner man spillet i tidsskrift. Disse spillene ble publisert sammen med andre hjernetrim oppgaver som tidsfordriv for barn i søndagsutgaven. Mens de første bøkene som utelukkende inneholder prikk til prikk ble trykt i 1926 av Ward, Lock & Co.[1]

Prikk til prikk er vanligvis rettet mot barn, men er også tilgjengelig for voksne. Voksen-variantene består ofte av flere punkter, noen ganger over hundre, eller danner mer detaljerte bilder.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Dotted Path: A Journey Through the History of Connect the Dots Games» (engelsk). 22. september 2022. Besøkt 3. januar 2024.