Plopp (sjokolade)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Plopp er en sjokoladebit med tofféfyll. Visuelt og smaksmessig relativ lik Center. Produseres av Cloetta. Plopp ble introdusert i 1949 av Choklad Thule, som senere ble kjøpt opp av Cloetta. I forbindelse med oppkjøpet ble Plopp en del av sortimentet til Cloetta ved siden av Center.

Ulikheter mellom Plopp og Center[rediger | rediger kilde]

Mange[hvem?] stiller spørsmålstegn ved om det er noe forskjell mellom Plopp og Center. Ved første øyekast ser sjokoladebitene helt like ut med unntak av forpakningen. Innholdsdeklarasjonen er identisk. Den enes slogan er Toffeefylld choklad og den andre Choklad med toffeefyllning. Ifølge produsenten er fyllet i Plopp mer lettflytende enn i Center på grunn av koketiden. Plopps fyll inneholder også mer sukker enn Centers. Plopp inneholder smakstilsetningen kumarin, til forskjell fra Center som har smak av cola.

Smakstilsetninger og midlertidige utgaver[rediger | rediger kilde]

I likhet med mange konkurrerende produkter har Plopp i løpet av de siste årene blitt lansert med ulike smakstilsetninger. Allerede på 1980-tallet ble Plopp solgt med både lakris- og cola-smak. I forbindelse med femtiårsjubileument i 1999 ble Plopp med lakrissmak relansert.

I 2004 kom en midlertidig utgave av Plopp med solbærsmak, i 2006 kom Plopp Caffè latte og i 2008 Plopp Tutti Frutti. Vinteren 2009 ble Plopp smaksatt med saltlakris introdusert.[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Arkivert kopi». Arkivert fra originalen 2009-02-18. Besøkt 19. februar 2009.  Historien om Plopp

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]