Hopp til innhold

Phil fra fremtiden

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Phil fra fremtiden
orig. Phil of the Future
Generell informasjon
SjangerScience fiction-serie, situasjonskomedie for ungdom, amerikansk situasjonskomedie
Prod.landUSA
Sesonger2
Episoder43
Lengde22 minutter (per episode)
SpråkEngelsk
Foran kamera
MedvirkendeRaviv Ullman
Alyson Michalka
Amy Bruckner
Craig Anton
Lise Simms
Bak kamera
Skaper(e)Tim Maile og Douglas Tuber
MusikkKenneth Burgomaster
Sending
Periode8. jun. 200419. aug. 2006
TV-kanalDisney Channel
Eksterne lenker
IMDb
Offisiell nettside

Phil fra fremtiden (orig. Phil of the Future) er en amerikansk science fiction- og komiserie for barn som gikk på Disney Channel fra 2004 til 2006. Serien omhandlet en tenåringsgutt ved navn Phil Diffy. Phil og hans familie kom fra fremtiden, men strandet i «vårt århundre» på deres ferie gjennom tiden da tidsmaskinen deres ble ødelagt. De prøvde så godt de kunne å passe inn blant dagens mennesker, men deres fremtidsteknologi gjorde dem spesielle. Ricky Ullman hadde hovedrollen som Phil Diffy, mens Alyson Michalka, Amy Bruckner, Craig Anton, Lise Simms og J.P. Manoux spilte andre viktige roller. Serien ble skapt av Tim Maile og Douglas Tuber.

Karakterer[rediger | rediger kilde]

Phil Diffy[rediger | rediger kilde]

Phil er karakteren vi følger, og som vi får standpunktet til. Når familien ankommer det 21. århundret, er Phil den som lettest klarer å venne seg til den nye verdenen. Phil er ekstremt smart, og får snart et av klassens høyeste karaktersnitt, til tross for at han nå lærer helt andre fag enn han gjør i fremtiden. Phil havner ofte i tottene på søsteren Pim, og han er ofte den som må sette en stopper for hennes onde planer. Han blir fort bestevenner med Keely, og han setter stor pris på henne. På grunn av henne blir han også usikker på om han egentlig vil tilbake til sin egen verden, noe som frustrerer familien hans.

Phils familie[rediger | rediger kilde]

Pim Diffy er Phils søster, og er av den ondskapsfulle sorten. Hun drømmer om å ha herredømme over hele verden. Hun er kanskje den i familien som finner seg dårligst til rette i det 21. århundret, og mangler venner. Det tar hun naturligvis ut på alle andre. Det har likevel vist seg at hun innerst inne er glad i familien sin, selv om hun alltid gjør sitt beste for å skjule det. Lloyd Diffy er Phils far. Han kan til tider være ganske så paranoid når det gjelder at ingen skal finne ut hvor de egentlig kommer fra. Som en gang da han mente at postbudet var en spion, og grunnen til at han gikk innom alle husene, var for at det ikke skulle virke mistenkelig. Han er også den som ustanselig jobber med å ordne tidsmaskinen, men som også like forbannet mislykkes hver eneste gang. Phils mor heter Barbara Diffy. Hun prøver desperat å tilpasse seg det 21. århundret. Det er vanskelig når du er vant til å ha mat på sprayboks. Hun prøver å være fornuftens stemme i huset, men med Phil og Pim i konstant krangel er det ikke bare, bare å megle når det passer seg.

Keely Teslow[rediger | rediger kilde]

Keely er Phils beste venn. Hun får i en tidlig episode vite at han og hans familie er fra fremtiden, og blir dermed også den eneste han kan betro absolutt alt til. Hun var opprinnelig en av de mest populære jentene på skolen, men finner umiddelbart tonen med Phil og forlater det livet for et vennskap og en "roligere" tilværelse med ham. Keely er skoleflink, men har ellers diverse feil som noen ganger går Phil helt på nervene, og de krangler fra tid til annen så busta fyker. Hun er også en svært lojal venn som bryr seg svært mye om Phil og som alltid stiller opp.

Curtis[rediger | rediger kilde]

Curtis er en steinaldermann, som bor sammen med Phil og hans familie. Da Diffyene var på ferie i steinalderen, snek Curtis seg inn i tidsmaskinen og ble på den måte med dem. Nå behandles han mer eller mindre som et kjæledyr av Diffyene. Curtis er en mann av få ord, men svært mange og ville gestikulasjoner.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Hovedkarakterer
Bikarakterer

Trivia[rediger | rediger kilde]

  • Phil var opprinnelig ment å være 12 år gammel, men ble omgjort til en high school-elev, trolig for at karakteren skulle virke mer troverdig. I tillegg ville produsentene at Barbara Diffys hode skulle være mulig å ta av og på og i det hele tatt ha en robotaktig kropp. Diverse scener ble til og med skutt hvor dette praktiseres. Imidlertid ble disse planene skrinlagt i siste øyeblikk.
  • Wilder Shaw ble vurdert for rollen som Phil.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


Autoritetsdata