Osman III

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Osman III

Osman III (arabisk: عثمان الثالث) (født 2. januar 1699 i Edirne i Det osmanske rike, død 30. oktober 1757 i Istanbul) var sultan i Det osmanske rike fra 1754 til 1757.

Liv og virke[rediger | rediger kilde]

Osman var sønn av Mustafa II (1695–1703) og Şehsuvar Sultan og yngre bror til Mahmud I (1730–54), og var en i almenhet ubetydelig regent. Hans korte regjering var preget av større intoleranse for ikke-muslimer (kristne og jøder måtte bære distinkte klær eller merker) og av en stor brann i Istanbul.

Osman levde mesteparten parten av sitt liv som en fange i kafes, en fengselsdel i palassets harem, og oppviste derfor etter at han hadde besteget tronen en del eiendommelige trekk. Ulikt tidligere sultaner avskydde han musikk, sendte alle musikere ut av palasset. Han misbilliget også kvinners selskap och bar derfor alltid jernsko så at disse kunne komme seg vekk før han kom, ettersom det hørtes hvor han gikk.


Forgjenger
Mahmud I
IslamSymbol colored.jpg
Osmansk sultan
17541757
Etterfølger
Mustafa III
Det osmanske rikestubbDenne Det osmanske rikerelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.