Organisk søk

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Organiske søkeresultater er en resultatopplisting fra søkemotorer. Resultatene blir listet opp i prioritert rekkefølge ut ifra relevansen til søkestrengen.

Motsetningen til organiske søkeresultater er resultater i form av annonser som presenteres ut ifra interessen til og betaling fra annonsører.

Søkestrengen kan være på ett eller flere ord, tall eller tegn. Brukeren kan derfor velge søkestrenger fritt, for eksempel ved å skrive inn enkeltord eller hele setninger.

Bakgrunn[rediger | rediger kilde]

Søkemotorer som Google, Yahoo, Bing og norske Kvasir presenterer annonser sammen med organiske søkeresultater. Søkene er gratis og finansiert av annonsene.

Annonsene er ikke-organiske søkeresultater. De vil som hovedregel være formatert for å skille seg fra de organiske søkeresultatene. Annonsene kan ha forskjellige formater. De kan for eksempel være merket med annonse eller være presentert med samme formatering som de organiske søkeresultatene, men ha gul bakgrunnsfarge eller på annen måte skille seg ut.

Mange brukere klarer likevel ikke å se forskjellen og kan derfor oppleve at ikke-organiske søkeresultater er presentert med samme grad av objektivitet som organiske søkeresultater.

Computer n screen.svgDenne informatikkrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.