OpenVPN

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
OpenVPN
OpenVPN
Utvikler(e)OpenVPN project / OpenVPN Technologies, Inc.
Utgitt23. mars 2002[1]
PlattformCross-platform
TypeVirtuelt privat nettverk
LisensGNU General Public License
Nettstedhttps://openvpn.net

OpenVPN er en fri programvare-løsning for å opprette egne virtuelle private datanettverk (VPN), for å sikre kommunikasjonen mellom to endepunkter. OpenVPN støtter både point-to-point- og site-to-site forbindelser, gjennom tradisjonell routing eller bridging. OpenVPN bruker sin egen kommunikasjonsprotokoll,[2] som er basert på SSL/TLS. OpenVPN er i stand til å forsere NAT og brannmurer. Det ble opprinnelig skrevet av James Yonan, og er gjort tilgjengelig under GNU General Public License (GPL).[3]

OpenVPN gir mulighet for peer-forbindelser til å autentisere hverandre via en forhåndsdelt hemmelig nøkkel, sertifikater, eller brukernavn/passord. Når OpenVPN blir satt opp i multiclient-server-modus, kan hver enkelt klient ha sitt unike sertifikat som blir brukt som en del av autentiseringen. Denne metoden bruker da signerte sertifkater utstedt av en egen Certificate authority. OpenVPN kan benytte seg av både OpenSSL og PolarSSL for kryptering og sertifikatautentiseringen.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

datastubbDenne datarelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.