O.T.O. Norge

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

O.T.O. Norge er den nasjonale seksjonen for Ordo Templi Orientis i Norge. Denne administrerer rundt hundre medlemmer fordelt på forskjellige byer og avdelinger og står for dag til dag driften av Ordenen nasjonalt og kontakten med Ordo Templi Orientis sitt internasjonale hovedkvarter.

O.T.O. Norge drives av en nasjonal administrasjon bestående av tre medlemmer. Dette er Frater Superiors Representant for Norge, Nasjonal Sekretær og Nasjonal Kasserer.

Historie[rediger | rediger kilde]

O.T.O. har hatt organisert aktivitet i Norge lengre enn i noen andre europeiske land i nyere tid. Allerede i 1981 fikk det som i dag er en losje i Bergen bevilling til å drive det som ble kalt «en assosiert leir». Dette var et unntak, fordi det den gang ikke fantes initierte medlemmer i Norge. Leiren fungerte nærmest som en studiegruppe og som et kontaktpunkt for dem som var interessert i denne typen arbeid. De første initieringer inn i 0° på norsk grunn ble holdt i Bergen i august året etter, med til sammen fem kandidater. De første initieringer inn i I° fant sted i Bergen i 1982, da daværende Overhode for Ordenen, McMurtry, besøkte leiren i forbindelse med en lengre reise i Europa.

Kilder[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]