Hopp til innhold

Arctic Green Food

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Nuka»)

Arctic Green Food er et Grønlandsk selskap, som driver med mottak og videreforedling av sjømat. De har hovedkontor i Maniitsoq.

Selskapet var en del av KNI, og var tidligere et eget selskap under navnet Nuka a/s, etablert i 1998. Grønlands hjemmestyre besluttet i 2004 at Nuka a/s skulle overtas av KNI fra 1. januar 2005. Under KNI byttet selskapet navn til dagens navn.

Arctic Green food viste seg imidlertid å bli en økonomisk byrde for KNI, med et regnskapsmessig underskudd på 37,3 millioner danske kroner i 2006. KNI har derfor besluttet å selge ut selskapet. 1. april 2007 ble derfor selskapets virksomheter i Qaqortoq, Nanortalik og Kuummiut solgt til Arctic Prime Fisheries, samtidig som virksomhetene i Niaqornaarsuk, Ikerasaarsuk, Kangaatsiaq, Sarfannguaq, Itilleq, Kangaamiut, Atammik, Nuuk, Qeqertarsuatsiaat og Arsuk ble solgt til Royal Greenland.

De resterende anlegg anlegg i Qaanaaq, Savissivik, Akunnaaq, Ikamiut, Attu, Kangerlussuaq, Maniitsoq, Napasoq, Qassimiut, Eqalugaarsuit,Tasiusaq, Aappilattoq (Nan) og Ittorqortoormiit er solgt til tidligere ansatte i Arctic Green Food og er nu et privat selskap, der fortsætter under det gamle navn.

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]