Necronomicon

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Necronomicon (De dødes bok, på latin) var i utgangspunktet et konsept som ble utviklet av forfatteren H.P. Lovecraft, som skrev gotiske romaner. Ideen er senere brukt som utgangspunkt for flere tilsvarende fortellinger og filmer. År om annet kommer stadig nye grøssere som bok eller film der tilsvarende ideer blir brukt.

Lovecraft la utgangspunktet til en gal hersker som fikk manuset skrevet på arabisk. Dette ble siden oversatt til gresk og latin, og endelig til engelsk, og dukket opp som en del av arven hos en amerikansk familie som ikke visste hva de begynte å lese om.

En annen av dem handler om at den inneholder all forbudt kunnskap om livet etter døden og de vesener og skapninger som lever der. Denne boken skal ha sine røtter i Egypt hvor informasjon om denne boken var inngravert i flere forskjellige gravkamre. Boken skal være eldgammel og bundet i menneskehud og deretter skal den være dyppet i menneskeblod.

Necronomicon er omspunnet av flere myter og sagn og har i årenes løp vært utgangspunkt for flere bøker og filmer. Handlingen i bøker og filmer om dette emnet kretser som oftest rundt at noen uforvarende kommer over De dødes bok ut at de vet hva slags bok det er og hvilke krefter den besitter. De som har funnet boken leser og høyt fra den slipper dermed løs døde mennesker, demoner og andre onde vesener som dreper de som har funnet boka.