National League System

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

National League System består av de sju nivåene av det engelske ligasystemet som ligger under nivået i Premier League og The Football League. Den inneholder 91 liga-konkurranser og mer enn 1600 klubber ove hele England. Det kommer inn under jurisdiksjonen til The Football Association. The National League System har et hierarkisk format med opprykk og nedrykk mellom ligaene på de ulike nivåene.

Nylig hadde systemet gjennomgått en omorganisering. Fase en ble satt i drift i sesongen 2004-2005. Ved begynnelsen av sesongen 2006-2007 ble fase to introdusert, og den ytterligere fase tre startet i sesongen 2007-08 med en igangsetting av et andre Trinn 4 i det nordlige England.

På toppen av National League System-pyramiden er Football Conference. Den øverste divisjonen i Conference National (nå kalt Blue Square Premier Division), er den eneste divisjonen i systemet som er organisert på et nasjonalt basis snarere enn på ett regionalt basis. Selv om konferansen er det øverste nivået i fotball-pyramiden er det ikke det høyeste nivået i engelsk fotball. Premier League og The Football League består av de 92 beste klubbene i engelsk fotball og bare to lag fra konferansen er i stand til å oppnå opprykk til den laveste divisjonen i The Football League i hver sesong.

Alle ligaene er bundet sammen av prinsippet om opprykk og nedrykk. Klubber som er vellykket i ligaen deres kan stige høyere i pyramiden, mens de som er dårlige synker lenger ned i pyramiden. Alle klubber i NLS er kvalifisert til å konkurrere i FA-cupen, og i teorien er det mulig for en beskjeden lokal amatør-klubb å stige til toppen av den engelske fotball-ligaen og bli vinnere av Premier League. Selv om dette neppe kommer til å skje i praksis så er det absolutt er betydelig bevegelse i pyramiden.

Antallet lag som blir forfremmet mellom ligaene og divisjonene varierer og tilbudet er som regel betinget av kriterier som blir satt av høyere liga, kriteriene gjelder spesielt om aktuelle anlegg og økonomi. Spesielt klubbene som håper å bli forfremmet fra Trinn 5-ligaene til trinn 4 må søke på forhånd for å bli vurdert etter om de oppfyller kravene på karakterskalaen.

Denne tabellen inneholder de syv trinnene i National League System (NLS). Over NLS er Premier League og The Football League. To lag fra Football Conference kan forfremmes til Football League Two på slutten av hver sesong. Denne strukturen var et resultat av endringer som er gjort etter 2005-2006 sesongen.