Nasjonal kompetansetjeneste for tverrfaglig spesialisert rusbehandling

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Nasjonal kompetansetjeneste TSB»)

Nasjonal kompetansetjeneste tverrfaglig spesialisert rusbehandling (NK TSB) er en av flere nasjonale kompetansetjenester i spesialisthelsetjenesten opprettet av Helse- og omsorgsdepartementet for å gjøre pasientbehandling bedre, tryggere og mer effektiv gjennom å utvikle og spre kunnskap og kompetanse innenfor hver sine helsetema eller helsefagområder. NK TSB har ansvar innenfor helsefagområdet tverrfaglig spesialisert behandling av rusavhengighet (TSB).

Oppgaver og organisering[rediger | rediger kilde]

NK TSB bidrar til å utvikle og implementere kunnskapsbasert behandling i spesialisthelsetjenesten til pasienter med rus- og avhengighetsproblemer. Tjenesten har en egen nettportal www.tsb.no og tilbyr veiledning, undervisning og understøtter faglige fora for utveksling av kunnskap. Målgruppen er først og fremst klinikere, men også pasienter og deres pårørende samt ledere i TSB.

I kompetansetjenestens regi er det etablert en rekke nasjonale prosjekter og faglige nettverk for å øke kunnskapen om rus- og avhengighetsbehandling.

Nasjonal kompetansetjeneste TSB ble etablert i 2013. Tjenesten driftes som en seksjon i Avdeling rus- og avhengighetsbehandling i Oslo universitetssykehus og er lokalisert på Gaustad i Oslo.

Prosjekter[rediger | rediger kilde]

Nasjonal kompetansetjeneste TSB etablerer og driver prosjekter med formål å fremme forskning, fagutvikling og nettverksbygging i TSB.

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]