Nancy Spungen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Nancy Spungen
Født27. februar 1958
University City
Død12. oktober 1978 (20 år)
New York
Gravlagt Pennsylvania
Samboer Sid Vicious
Mor Deborah Spungen
Utdannet ved University of Colorado Boulder
Beskjeftigelse Narkotikasmugler, prostituert
Nasjonalitet USA

Nancy Laura Spungen (født 27. februar 1958, død 12. oktober 1978) var den amerikanske kjæresten til Sex Pistols-bassisten Sid Vicious.

Født Nancy Laura Spungen i Huntington Valley området Lower Moreland Township, en forstad til Philadelphia, Pennsylvania. Hun var datter til Frank og Deborah Spungen og vokste opp i en middelklasse jødisk familie.

Som barn var hun angivelig hyperaktiv og fiendtlig overfor hennes yngre søster, Susan og yngre bror David. Hun led av paranoid schizofreni. Hennes sinne førte til vold og fikk henne utvist fra den lokale offentlige skolen ved alder 11. Hennes foreldrene sendte henne til psykoterapi. Mens hun var i tenårene, er det rapportert at hun har forsøkt å begå selvmord flere ganger, og led av ekstrem depresjon.

Som 17-åring flyttet hun hjemmefra til New York City. For å tjene penger, skal hun angivelig ha jobbet som stripper og noen ganger som prostituert i New York City. Der ble hun etter hvert kjent med band som New York Dolls og The Ramones.

Hun ble funnet død i 1978 fra knivstikk gjennom underlivet, senere sporet til en kniv eid av kjæresten Sid Vicious.[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Steward, Sue (5 juni 2008.): «Sid and Nancy: The Habitat Years», The Telegraph

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

personstubbDenne biografien er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)