NIPCC

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
NIPCC
Grunnlegger(e)Fred Singer
Nettstedclimatechangereconsidered.org (en)

Nongovernmental International Panel on Climate Change (NIPCC, Det ikke-statlige internasjonale panelet for klimaendringer) er et prosjekt som består av de tre uavhengige ideelle organisasjonene SEPP (Science & Environmental Policy Project), Senter for studie av karbondioksid og global oppvarming (Center for the Study of Carbon Dioxide and Global Change) og det svært konservative Heartland-instituttet.[1]

Organisasjonen oppgir å være objektiv i analysen og tolkning av værdata uten å slutte seg til en spesifikk agenda. Organisasjonsstrukturen skal stå i kontrast til FNs mellomstatlige panel for klimaendringer (IPCC) som NIPCC hevder er regjeringsstøttet, politisk motivert og disponert til å tro at klimaendringer er et problem som trenger en FN-basert løsning.

NIPCC avviser at det finnes en vitenskapelig konsensus for at global oppvarming er menneskeskapt.

Historikk[rediger | rediger kilde]

Den 14. februar 2010 gav Prof. S. Fred Singer ved Fakultetet for fysikk[klargjør] foredraget «Ikke-menneskelig aktivitet styrer klimaet».

Heartland Institute er en partipolitisk tenketank som sponser NIPCC. NIPCC siste rapport evaluerte færre enn 100 vitenskapelige artikler, hvorav mange var skrevet av NIPCC-medlemmer.

Fra et miljøpolitisk ståsted hevder NIPCC at alle politiske tiltak, planer, og tiltak som allerede har blitt innført, som Kyoto-protokollen, er ubrukelige.

Nøkkelpersoner[rediger | rediger kilde]

S.Fred Singer, grunnleggeren av NIPCC, fungerte som styreleder og ambassadør for gruppen. Som pensjonert professor i miljøvitenskap reiste han rundt omkring i verden med andre forskere, diskuterte NIPCC's forskning og rekrutterte nye medlemmer til gruppen.

Craig D. Idso, grunnlegger og leder av Senteret for Studiet av Karbondioksid og Global oppvarming, leder forsknings- og skriveinnsatsen for NIPCC-publikasjoner. Han er vert for nettstedet CO2Science.org med anmeldelser av ny forskning og jobber med et internasjonalt team av forfattere, redaktører, bidragsytere og anmeldere.

Joseph L. Bast, presidenten til Heartland Instituttet, leder publiserings- og salgsfremmende tiltak for NIPCC. Han og de ansatte redigerer og produserer NIPCC-bøker, og utfører arrangementer når disse rapportene slippes og markedsfører prosjektet.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Casey Tolan, Curt Devine og Drew Griffin (22. august 2022). «Massive dark money windfall: New conservative group got $1.6 billion from single donor» (engelsk). CNN. Besøkt 28. august 2022. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]