Nordisk Institutt for Odontologiske Materialer

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Nordisk institutt for odontologiske materialer AS (NIOM as) er et nordisk samarbeidsorgan for dentale biomaterialer. Instituttets oppgaver innen forskning, materialprøving, standardisering og forskningsbasert opplysningsvirksomhet er rettet til tannhelsetjenesten og helsemyndigheter i de nordiske landene. Instituttet eies av UniRand as og Helse- og omsorgsdepartementet i Norge, og finansieres av Nordisk ministerråd, nordiske helsemyndighetene og av eksterne midler fra oppdrag og materialprøving. NIOM as er et felles nordisk resurssenter for dentale biomaterialer som samarbeider med odontologiske læresteder og forskningssentra. NIOM as er medlem av ScanBalt-nettverket.

NIOM as har en spesialisert stab som dekker alle felter innen dentale biomaterialer så som odontologi, biologi, toksikologi, kjemi, polymerkjemi, fysikk og metallurgi.

Instituttet samarbeider med Socialstyrelsen i Sverige om kunnskapsdokumenter for tannhelsetjenesten under Kunskapscenter för dentala material – KDM. I Norge er Helsedirektoratet samarbeidpartner på myndighetsnivå.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]