NBA All-Star-kamp

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

NBA All-Star-kampen er den årlige kampen mellom de beste basketballspillerne i NBAs western conference og eastern conference. Den første All-Star-kampen ble holdt i Boston Garden den 2. mars 1951, men nå til dags[klargjør] holdes den i februar. Etter hver All-Star-kamp velges kampens beste spiller.

De fem spillerne som starter kampen for hvert lag blir valgt av tilskuerne ved at hvem som helst kan gå inn på NBAs hjemmesider og stemme. Benkene på hvert lag blir valgt av trenerne i samme avdeling.

På grunn av manglende konkurranse under de siste all-star-kampene ble det gjennomført en endring i hvordan lagene blir satt sammen. Spillerne velges på samme måte (startere med stemmer, og reserves av trenere). Spilleren med flest stemmer fra øst-konferansen, og spilleren med flest stemmer fra vest-konferansen blir kaptein for hvert sitt respektive lag. Det blir så gjennomført en draft hvor kapteinene drafter spillere til hvert sitt lag uavhengig av hvilken konferanse de tilhører. Lagene får navnet til kapteinen sin (f.eks. "team LeBron). Denne endringen ble gjort i 2017-18-sesongen, og all-star-kampen 2018 var første gang denne regelendringen ble brukt.