Mort Goldman

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Mort Goldman er en fiktiv person i den amerikanske tegnede komiserien Familien Griffin, og en av Peter Griffins naboer i Quahog.

Mort driver apoteket Goldman's Pharmacy, var gift med Muriel Goldman (død) og har en sønn, Neil Goldman. Neil Goldman er Morts nerdete 17 år gamle sønn, og er Chris Griffins beste venn ved den videregående skolen James Woods Regional High School. Han jobber noen ganger ved farens apotek. Mort er jøde av polsk avstamning, han har hatt en «jødisk Fight club» i kjelleren sin, og i en episode eide han Peters datter Meg. Mort og familien hans er stereotyper på amerikanske jøder, men Mort er en anstendig person som kommer godt overens med resten av innbyggerne i Quahog. Muriel Goldmans fysiske utseende er veldig likt ektemannens. Muriel døde i en alder av 42 år i episoden «And Then There Were Fewer» fra den niende sesongen, hvor hun ble knivstukket av Diane Simmons - etter at hun var vitne til Dianes planer om å drepe James Woods, og gi nyhetsankeret Tom Tucker skylden for dette mordet. Mort Goldman gifter seg for andre gang med en kvinne som heter Rachel i Sesong 19, selv om hun fremdeles ikke har dukket opp i noen senere episoder.

I starten av serien var Mort bare en figur som dukket opp når det gjaldt Meg Griffin og sønnen hans Neil, men etter hvert ble han en fast support-figur. Stemmen hans er lik Sol Rosenberg, en figur Johnny Brennan skapte på 1980-tallet i radioshowet Jerky Boys.

Referanser[rediger | rediger kilde]